Vad kan en person göra för att få längre?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-11
Många människor skulle vilja vara längre. Att vara längre: som ryms i vuxen kläder, att kunna gå på nöjesattraktioner och att kunna se över huvuden när du är i en folkmassa. Höjd är förutbestämt av de gener som du har, så det finns lite att du kan göra för att göra dig längre än du är naturligt. Du kan dock göra flera saker för att uppmuntra din kropp att växa till sin högsta potential

Vänta

Det är svårt att ha tålamod, men för att få längre, det bästa för dig att göra är att vänta. De flesta människor upplever tillväxt sprutar genom 20 år gammal, och vissa människor även växa efter det. Det kan tyckas svårt att vänta, särskilt om alla dina vänner är redan längre än du. Människor utvecklas i olika takt, och en del människor upplever sin tillväxt sprutar mycket senare än andra. Om du vill ha en uppfattning om hur lång du kan få, titta på dina föräldrar och mostrar och farbröder. Deras höjd kommer att vara en uppfattning om hur lång du kommer att få under din livstid.

Hälsosam kost och motion

En hälsosam kost och ordentlig motion kommer att hjälpa dig att få längre, eftersom att äta rätt och utöva hjälper din kropp att vara så friska som möjligt. Normal celltillväxt kan bara ske om din kropp är redan frisk. Om du inte får rätt näring, kommer din kropp inte har energi att få längre. Om du inte tränar, inte bränna din kropp inte extra fett och kalorier, och du kommer att vara för tung, vilket också kommer att hämma din tillväxt. En hälsosam kost för att få längre innehåller massor av mjölk och mejeriprodukter så att dina ben kommer att vara stark och kommer att växa, och massor av frukt och grönsaker för att göra dig stark och frisk. Ett bra träningsprogram, som inkluderar aktiv rörelse varje dag, håller din leder och ben smidig och flytta och uppmuntra dem att nå sin fulla höjd.

Stay Away från faror

Steroider, droger och kosttillskott som är utformade för att göra du växer snabbare är farliga. Steroider kan hjälpa till att bygga muskler med motion, men de är mycket farligare än hjälp på grund av de komplikationer som kan uppstå och på grund av de faror som till ditt hjärta, sinne och inre organ. Andra läkemedel och kosttillskott som är kemiskt skapas för att stimulera tillväxten har förödande biverkningar, och faktiskt skada kroppens naturliga potential för tillväxt. För att få högre, gör det naturligt och hålla sig borta från dessa saker.

Previous:nothing Next:hur man bär diabetes leveranser för barn på semester

Relaterade artiklar


 • nikotin effekter på hjärtfrekvens
 • hur man anta fem steg till en hälsosam kost
 • effekter av dopamin
 • hur man skall utöva bebisen säkert
 • bröst information
 • Trichotillomani hos barn
 • varför viktökning efter klimakteriet?
 • inte lsil betyder HPV
 • egenskaper hos hjärt muskelvävnad
 • hur snart att göra graviditetstest?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com