Vad ska min hCG nivå?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-09
Ökande halter av graviditetshormonet hCG eller humant koriongonadotropin, testade i moderns visar en hälsosam graviditet. Läkare mäta hCG-värden i en potentiellt gravida kvinnans blod för att avgöra om hon är gravid, oavsett om graviditeten kommer att vara lönsam, och som en potentiell markör för problem med graviditeten. Efter ett missfall, en kvinnas hCG nivån återgår till det normala inom fyra till sex veckor

HCG under graviditeten

Hem urin graviditetstest upptäcka en kvinnas hCG nivåer, och visar på en positiv graviditeten när dessa nivåer är över 20-25 mIU /ml (milli- internationella enheter per millimeter). En kvinna når denna graviditeten landmärke ungefär tre till fyra veckor efter sin sista menstruation (se Referenser 1). Ett blodprov på en läkarmottagning upptäcker graviditet några dagar tidigare.

Fertilitet mediciner som innehåller hCG orsaka ett falskt positivt resultat på graviditetstest. Inga andra mediciner, inklusive andra fertilitet mediciner som de innehåller progesteron, orsaka en kvinna för att testa positivt på ett blodprov eller urinprov graviditetstest. Om du har tagit hCG för fruktbarhet, vänta 7 till 14 dagar innan du tar ett graviditetstest för att vara säker på att hCG du har tagit är inte vad som utlöser det positiva testresultatet, utan hCG kroppen skapar som en följd av graviditet.

Under de tidiga stadierna av graviditeten, orsakar en hälsosam graviditet hCG fördubblas var 48 till 72 timmar. Efter det kommer de nivåer fördubblas var 96 timmar eller så. En läkare kommer inte att rutinmässigt mäta hCG nivåer, men om det finns någon anledning att misstänka ett problem med graviditeten, kan han mäta det ett par gånger. Förutsatt att hCG nivån åtgärder tillräckligt hög för att vara positiva för graviditet, lite annat kan berättas med bara en mätning. Han ser i stället för på bara en mätning, en serie mätningar för att se hur mycket de nivåerna har förändrats över tid. Om hCG inte ökar på förväntad nivå, kan det vara ett tecken på en förestående missfall, en ofostrig, eller utomkvedshavandeskap. En enda svag läsförmåga är vanligtvis inte anledning till oro, så länge som hCG nivåerna ökar lämpligt sätt. Inte hemsöka över flera graviditetstester, att kontrollera om de linjer mörkare från en till nästa. Ett graviditetstest mäter endast positivt eller negativt, inte kvantitet av hormon. Det finns inget sätt att berätta från ett hem graviditetstest om hCG stiger lämpligt eller inte.

Normal hCG sortiment kraftigt. En låg eller hög hCG nivå kan innebära att kvinnan missbedömde dagen av graviditeten. Ibland hCG nivåerna är lägre eller högre än normalt utan anledning, och graviditeten är helt normalt. Av denna anledning gör datum hCG inte graviditeten, och läkarna använder ultraljud för detta ändamål istället.

HCG nivåer som är högre än väntat kan tyda på att kvinnan är längre fram i graviditeten än hon misstänks. Höga halter indikerar också en möjlig molar graviditet (en typ av tumör), eller en multipel graviditet. Men vissa kvinnor med dessa villkor prov inom en normal mängd hCG.

I allmänhet förväntar hCG nivåer för att stiga från 20 mIU /ml vid din första positivt graviditetstest, upp till 1,080-56,500 mIU /ml vid sex veckor efter din senaste menstruation. I slutet av graviditeten, så kommer nivån ligga mellan 3. 640 och 117. 000 mIU /ml. Efter graviditeten slutar, hCG sjunker gradvis tillbaka till det normala nivån före graviditeten.

Normal hCG

När inte gravid, kommer en kvinnas hCG nivå åtgärden under 5 mIU /ml. Om en kvinna får missfall, kommer läkaren att mäta hennes hCG se till att de faller tillbaka till det normala under loppet av fyra till sex veckor. HCG stanna hög indikera en ofullständig missfall som kan behöva medicinsk behandling. Efter klimakteriet, innehåller en kvinnas blod normalt 9,5 mIU /ml hCG eller mindre.

Previous:nothing Next:effektiva sätt att få arbetskraft hemma

Relaterade artiklar


 • spädbarn hand styvhet och skakat baby syndrome
 • hur du kan hjälpa din familj vistelse super frisk
 • Vad är funktionen av hälsenan?
 • typer av metoder vatten testning
 • polycystiskt ovariesyndrom och missfall
 • tyst reflux hos barn
 • spermier myter
 • hur man undviker att behöva få ditt barn vaccineras
 • steroider för astma hos barn
 • Alopecia areata och barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com