biverkningar av att dricka under 21 år

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-07
Minderårigas alkoholkonsumtion är ett folkhälsoproblem som kan leda till allvarliga fysiska, mentala och juridiska konsekvenser för ungdomar delta i verksamheten. Även ungdomar kan dricka för positiva psykiska eller sociala biverkningar, de negativa effekterna är många och kan ta år att visa

rättsliga konsekvenserna

Om en person under 21 år är fångad dricka (eller inneha) alkohol, kommer de troligen få mindre-i besittning avgifter. Straff och språk som beskriver ett brott varierar mellan stater, men kommer brottet alltid att vara en förseelse och kommer troligen att hamna på en persons permanent post. En mindre i besittning kan få straff av böter, samhällstjänst och återkallade tillstånd.

Tillväxthormoner

dricka alkohol före eller under puberteten kan rubba kroppens hormonbalans, påverkar den normala utvecklingen av organ, muskler och ben. De hormonella förändringar under puberteten hos både män och kvinnor ingår könshormoner, östrogen, testosteron, och påverkar det reproduktiva systemet.

Hjärnans utveckling

När hjärnan utvecklas, även subtila inre förändringar orsakas av att dricka kan ha lång- varaktiga effekter på minne och tänkande. Vid denna punkt kan forskningen inte avgöra hur allvarliga biverkningarna kommer att vara från drickande under tonåren.

Alkoholtolerans

Den växande tonåring hjärnan kan ge en minderårig alkoholiserade att konsumera stora mängder alkohol i ett sammanträde. Den ovanligt höga alkoholtolerans kan leda till berusningsdrickande, långvarig hög tolerans och alkoholism.

Dödade

Cirka 5. 000 personer under 21 år dör årligen till följd av alkoholkonsumtion. Det högsta antalet ungdomar alkoholrelaterade dödsfall är från motorfordon olyckor, följt av mord, självmord och oavsiktliga olyckor som fall eller brännskador.

riskbeteende

Hjärnan utvecklas väl i en persons 20-årsåldern, vilket skulle kunna förklara riskfyllt beteende i samband med ungdomar och alkohol bara förstärker dessa beteenden. Forskning från US Department of Health and Human Services visar att minderåriga berusningsdrickande alkoholkonsumenter är mer benägna att prova droger och har sex med sex eller fler partners, utsätta dem för större risk för könssjukdomar och graviditet.

Previous:nothing Next:diet för personer med sköldkörtelcancer

Relaterade artiklar


 • vad som är normalt blodsocker efter maten?
 • Var kan jag be en läkare en fråga?
 • liv efter klimakteriet
 • hur man ska hantera och behandla premenstruella syndrom (PMS) gratis nedladdning e bok
 • att bota inre organ lukt
 • orsakerna till vätska i knät
 • skador på sidoledband
 • hur du hittar den svininfluensan (H1N1) vaccin i Texas
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • hur man diagnostisera mitt barn med ADHD
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com