biverkningar av ett progesteronbrist

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-02
Progesteron är ett kvinnligt hormon som ansvarar för många processer hos kvinnor under puberteten, menstruation och graviditet. Inte ha tillräckligt med progesteron kan orsaka biverkningar som allvarligt påverkar en kvinnas sexuella utveckling och förmågan att reproducera

Progesteron

Progesteron är ett hormon som naturligt produceras av människor, men dubbelt så mycket av kvinnor än av män. Kvinnor använder det tillsammans med andra kvinnliga hormoner som östrogen, för att underlätta reproduktiva processer. Progesteron finns i äggstockarna, binjurarna och graviditeten moderkakan. Det är också lagras i vissa fettceller. Utanför den mänskliga kroppen, kan progesteron skördas från en viss typ av jams.

Progesteronbrist

Kvinnor som har upplevt klimakteriet och prepubertala flickor har mycket låga halter av progesteron. När kvinnor har låga nivåer av progesteron under barnafödande ålder, kallas det för en progesteron brist. Symtomen omfattar oregelbunden mens, cystor på äggstockarna och täta missfall. Om din vårdgivare anser att du har progesteronbrist, kommer han att be om ett blodprov för analys. Du får inte ta p-piller, tillskott östrogen eller progesteron tillägg i minst en månad före testet, eftersom dessa kan förvränga resultaten. Om du har låga nivåer av detta hormon, kan din läkare förskriva syntetiskt progesteron för dig.

Under bröstutveckling

En flickas pubertet präglas av menstruation och bröstutveckling. Brösten börjar utveckla ett par år innan mens och drivs på av östrogen, prolaktin och andra hormoner. Efter första ägglossningen och menstruationen börjar hennes kropp att producera progesteron. Sedan, tillsammans med östrogen och andra hormoner, hjälper progesteron för att slutföra utveckling av brösten. Om progesteronbrist är närvarande, kan flickan inte utveckla någon eller tillräckligt mjölkgångarna. Detta kan också påverka storleken på brösten, vilket får dem att framträda ihåliga-liknande eller kupig runt tips ännu smal nära bröstet.

Under Conception

infertilitet eller svårigheter att bli gravida är båda biverkningar av progesteron brist. Progesteron signaler dina bröst och livmoder för att förbereda för befruktning. Dina bröst svälla med ökningen av mjölk strukturer. Den talar om slemhinnan i livmodern blir tjockare och livmoderhalsen att utsöndra tjockare slem. Detta hormon är också tänkt att sänka din immunitet under befruktningen till att din kropp att acceptera det befruktade ägget. Om befruktningen inte sker, din progesteron sjunker, att signalering menstruation börja. När du inte producerar tillräckligt progesteron till att börja med sker ingen av de förändringar för att förbereda för befruktning, vilket gör det svårt att genomföra.

Under graviditeten

Under graviditeten håller progesteron livmodern tjock och stabiliserar dess rörelse. Det fortsätter att stimulera bröstvävnad att växa i väntan på mjölkproduktionen. Det stärker också bäcken väggar och främjar tillväxten av ett tjockt slem plugg över livmoderhalsen för att förhindra smitta från passera. Alla dessa saker skydda barnet och ge näring till barnet. Om du inte gör tillräckligt progesteron, missfall blir mer troliga. Om du inte lyckas föda, kan progesteronbrist göra nästan omöjligt att amma effektivt.

Previous:nothing Next:hur många ben finns det i en människa?

Relaterade artiklar


 • fakta om abort
 • hur man träna efter ett kejsarsnitt
 • hur man kan bli av med vårtor på några dagar
 • hur man överlever i förkylning och influensa i vinter
 • hur man omintetgöra godis-ätande brottslingar
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • tecken på graviditet
 • vad är betydelsen av skelettet till kroppen?
 • användning av syrgasbehandling
 • hur man återställer en klarblå Fertilitetsmonitor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com