cerumen avlägsnande

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-18
Cerumen, mer allmänt känt som öronvax, produceras av körtlar i hörselgången. Det skyddar djupare områden av örat genom att fånga damm och andra partiklar. Normalt sett fungerar cerumen naturligtvis sin väg till örats öppning och antingen faller ur eller städas ut lätt. Men ibland cerumen kan samlas i örat och orsaka stopp. Symtom på blockering inkluderar öronvärk, öra brus (vetenskapligt kallas tinnitus), hörselnedsättning och trycket i örat. Det finns flera strategier för att ta bort cerumen. Medan vissa kan utföras i hemmet, medan andra kräver ett besök på en läkares kontor

Hem-Based Borttagning Strategier

Bomullstoppar är de vanligaste verktygen för cerumen borttagning. Enligt Mayo Clinic, kan denna praxis potentiellt orsaka mer skada än nytta om den sticks in för långt in i örat. När detta är fallet, kan bomullspinnar driva öronvax längre in i örat och skada slemhinnan i hörselgången och /eller trumhinnan. När du använder tops för cerumen avlägsnande, skall du smörja sina tips med vatten eller väteperoxid för att förebygga skador, och bara rent runt örat öppningar, inte inuti dem.

I fall av cerumen blockering, bomullspinnar är ineffektiva, och bevattning (spruta vätska i örat) kan vara nödvändig. Individer med blockering kan mjuka vaxet genom att tillämpa några droppar mineralolja, glycerin, babyolja eller peroxid. Detta bör göras två gånger per dag i upp till 5 dagar. När vaxet har mjuknat, som kan ta 1 till 2 dagar, kan du spruta mjukt varmt vatten i hörselgången med hjälp av en spruta med en gummi-lampa. Detta bör skölja ur den cerumen. Dock kan processen med mjukgörande och sköljning måste upprepas flera gånger för resultat. Om blockeringen inte förbättras, kan du behöva söka en läkare

Läkare Borttagning Strategier

Läkare har två huvudsakliga strategier för att ta bort cerumen. Bevattning och skrapning. Bevattning är de mer ofta använda metoden. Till skillnad från i hem-baserade bevattning, kan läkare ordinera stark, speciellt konstruerade mediciner för att användas i samband med sprutan, som LLNA Örondroppar och Debrox. Båda dessa läkemedel har karbamidperoxid som sin viktigaste aktiva ingrediensen.

skrapning är en annan strategi, som innebär användning av en lång, böjd verktyg som kallas en kyrett. Samtidigt som sug, läkare använder kyrett att skrapa ur cerumen. Detta kräver dock behandla en stor mängd teknisk kompetens och kan potentiellt orsaka trumhinnan och andra innerörat skador.

Previous:nothing Next:vad är orsakerna till prostata infektioner?

Relaterade artiklar


 • tecken på heroinmissbruk
 • vad som orsakar näsblod hos vuxna?
 • vad som orsakar radialisnerven neuropati?
 • mediciner för behandling av lymfödem
 • hur man ska äta fettsnål
 • bästa akne ärr behandling
 • dregling & språkutveckling
 • alternativa behandlingar för en binjure tumör
 • effekter av Alzheimers sjukdom på familjen
 • placenta previa vs abruptio
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com