difenhydramin HCl & prostataproblem

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-04
Som allergi mediciner går, är difenhydramin HCL förmodligen en av de mest populära. Som ett antihistamin, vilket motverkar det effekten av histamin och förhindrar allergiska symptom. Det kan dock också orsaka problem för din prostatakörteln, särskilt om du redan har problem

The Prostate

Din prostatakörteln är lite större än en valnöt och sitter vid öppnandet av den manliga urinröret till urinblåsan. Under utlösning, släpper din prostata en vätska som blandas med sperma och avslutas sedan genom urinröret. Denna vätska hjälper sperma överleva längre i slidan och förbättrar sin chans att slutföra reproduktionsprocessen. Prostatan gör det mesta av sin växande under och direkt efter puberteten, men du kommer att uppleva en annan spurt prostatatillväxt efter din fyrtiotalet. Detta kallas godartad prostataförstoring och är ett normalt tillstånd som män ålder.

Difenhydramin HCL

Difenhydramin HCL är ett antihistamin, vilket betyder att den blockerar effekterna av histamin. Histamin är vad som orsakar de allergiska reaktionerna på vissa stimuli. Difenhydramin HCL används för att lindra symptom i samband med allergier, inklusive klåda, hosta och nysningar. Den levereras i en over-the-counter tablett, kapsel eller flytande och bör tas oralt. Oavsett om du tar det med maten inte ändrar dess effektivitet. Vanliga biverkningar är dåsighet, muntorrhet och orolig mage.

Effekter på prostataspecifikt

Difenhydramin HCL kan också ha en negativ på din prostata. Din prostatakörteln är omgiven med bäckenbottenmuskulaturen som stöd i sin funktion. Under utlösning, ger kontraktion och släppa av musklerna i prostatan att utsöndra sin vätska. Antihistaminer som difenhydramin HCL kan orsaka dessa muskler att fungera mindre effektivt, vilket orsakar problem i prostata funktion. Om din prostata är dess normala storlek, detta är sällan ett problem. Men om din prostata är förstorad beror på godartad prostataförstoring, infektioner eller cancer, kan antihistaminer förvärra dina symtom.

Prostatabesvär

Om din prostata har blivit större, dihphenhydramine HCL kan orsaka dina symptom att förvärras. Till exempel omger prostata delar av urinröret, röret genom vilka urin lämnar kroppen. När den är förstorad kan det sätta extra press på tuben och gör kissar svårt. När difenhydramin HCL stör funktioner bäckenets muskler, kan prostata ha fastnat i den upphandlande läge, förebygga urinering helt och hållet. Detta kan leda till infektioner och andra allvarliga tillstånd. Förstorad prostata orsakar också smärta vid utlösning eller förhindra utlösning helt och hållet.

Alternativ

Män med förstorad prostata bör hålla sig borta från difenhydramin HCL för att undvika biverkningar. Om du har en förstorad prostata på grund av infektion eller cancer, ska du söka omedelbar behandling för ditt tillstånd. Din vårdgivare kan berätta för dig när det är säkert att ta igen det. För dem med godartad prostataförstoring, finns det inget botemedel eftersom det är en normal del av åldrandet. Istället bör du använda andra allergi behandlingar, såsom ricinolja eller antihistaminer utan denna biverkning. Din vårdgivare kommer att kunna hänvisa dig till läkemedel som inte kommer att förvärra ditt tillstånd.

Previous:nothing Next:kväve effekter från kogödsel på människor

Relaterade artiklar


 • hur är astma utlöses?
 • Hur påverkar loestrin 24 har, om den tas under graviditeten?
 • Vad gör influensa influensa göra för att ett foster?
 • lever med en rökare
 • Kan man bli gravid om du inte har regelbunden mens?
 • olika organ system
 • ländryggen skador
 • Vilka är de behandlingar för vaginal klåda på grund av klimakteriet?
 • testosteron för hypogonadism
 • noretisteron effekter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com