förlust av energi i samband med klimakteriet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-11
Ett vanligt klagomål som läkare höra från sina kvinnliga patienter som närmar sig eller befinner sig i, är klimakteriet att de har ingen energi, de är trötta. Förlust av energi är ofta upplevs av kvinnor i klimakteriet. Enligt ET Poehlman, vid University of Vermont College of Medicine, är det fortfarande upp till debatt om östrogenbrist i kombination med åldrande leder till försämrad hälsa för kvinnor, inklusive förlust av energi, men det säkert verkar så.

Vicious Cycle

Menopause är kopplat till minskade energiförbrukningen. Kvinnor som är i klimakteriet brukar inte vara så fysiskt aktiva som de en gång var, kanske för att de är utmattade och kan inte kalla den energi att engagera sig i en rask jogga eller träna. Vid den tiden i ditt liv när du som mest behöver vara aktiv, du är minst benägna att göra det.

Nackdelen

Även om det finns säkert roliga grejer att vara klimakteriebesvär, till exempel inte längre har mens och oroande om graviditet, det finns en bestämd nackdelen med denna fas i en kvinnas liv. Risken att få hjärtsjukdomar blir så högt som en mans just nu. Osteoporos (porös bensjukdom) kan uppstå om din kalciumnivån och bentäthet är inte tillräckliga. Klimakteriet verkar utlösa kardiovaskulära och metabola processer som sätter kvinnor upp för en mängd problem, inklusive de ovan, liksom viktökning, sköldkörtel frågor och bröstcancer. När du tar allt i beaktande och par som med det dagliga betonar att kvinnor denna ålder regelbundet får möta, är det ingen överraskning att många kvinnor i klimakteriet är uttömda.

Energi Förlust mot Dåsighet

Dr David S. Bell, en kronisk trötthet forskare vid Harvard Medical School och Cambridge Hospital i Massachusetts, påpekar att kvinnor beskriver trötthet som en obeveklig känsla av sänkt energi nivå, trötthet och svaghet, även om det skiljer sig från dåsighet, vilket indikerar ett behov av sömn. Trötthet innebär avsaknad av energi istället för att vara sömnig. När en individ upplever brist på energi, kan detta orsaka även irritabilitet, apati och en minskad koncentrationsförmåga, enligt DrBell.

Hormoner

När en kvinna träder i klimakteriet, cirkulerar hennes kropp mindre östrogen, vilket kan orsaka henne att uppleva sömnstörningar. Dessutom kan hon ha svårare att somna och svårare att sova, vilket innebär att hon kan vara väldigt trött dagen därpå, enligt Everydayhealth. com och en artikel skriven av Madeleine Vann, MPH. Om en kvinna är sömnbrist och ständigt trött som ett resultat, kan detta leda till högt blodtryck, ökad risk för skada eftersom hon kan vara dimmigt brained under dagen, och stroke.

Alternativ

Om förlusten av energi är plågar dig, överväga att ändra dina matvanor. Ät inte en stor måltid precis innan sänggåendet, eftersom detta kan orsaka halsbränna och andra faktorer som ytterligare kan försämra sömnen. Övning tidigare på dagen, snarare än på kvällen. Krävande fysisk träning för nära sänggåendet kan göra det ännu svårare för dig att somna. Vissa kvinnor använder naturläkemedel, vilket kan minska klimakteriet symtom. Andra har valt att undvika stimulantia, såsom koffein, alkohol och nikotin, eftersom de bidrar till dålig sömnkvalitet. En del kvinnor tycker stor lättnad genom att genomgå hormonersättningsterapi (HRT), men det finns stora hälsorisker i samband med detta, inklusive en ökning av risken för bröstcancer. Kanske tar en antidepressiv kan hjälpa dig. Prata med din läkare om detta.

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till en förstorad lever?

Relaterade artiklar


 • Graviditet & karpaltunneln
 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • dålig reaktion på tetanusvaccin
 • orsakar oregelbunden mens
 • IVF privat behandling vs IVF NHS behandling
 • define antikroppar
 • hur man kan förhindra bröstvävnad från hängande
 • kan du använda solarier under graviditeten?
 • kvicksilverförgiftning tecken och symptom
 • över disk botemedel mot skabb
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com