friska lungor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-13
Friska lungor är den viktigaste faktorn i den fortsatta funktion av kroppens andningsorganen. Med många framstående sjukdomar, såsom astma och lungcancer, ansluten till det allmänna hälsotillståndet i lungorna, du behöver tänka på lunghälsa när du gör livet beslut

Identification

Friska lungor ger tillräckligt med syre för kroppen att behålla sina normala funktioner. Ha tillräckliga andetag för motion och andra aktiviteter, frånvaro av hosta och enkel andning är alla tecken på friska lungor.

Funktion

Syftet med lungorna är att ge syre till kroppen. Luft som kommer in genom näsan och munnen kommer ner i lungorna via luftstrupen och luftrören. Vid inträde i vänster och höger lungorna, luftrören dela i mindre och mindre rör som slutar i små luftblåsor kallas alveoler. Kapillärer på ytan av alveolerna utbyte koldioxid för syre och sedan bär syresatt blod tillbaka till hjärtat för ytterligare spridning.

Funktioner

I friska lungor, alla delar fungerar tillsammans för att skydda lungorna och att ge tillräckligt med syre till kroppen. Luftrören som leder in i lungorna är klädda med flimmerhår, små hår som spred slem i hela systemet. Detta slem fångar damm och andra irriterande ämnen innan de kan komma in i lungorna och försvårar syreupptagningen. Membranet, en muskel är ansluten till lungorna, drar nedåt för att suga in luft i alveolerna i lungorna. Väl inne i lungorna, reser luft till någon av de 300 miljoner alveoler för överföring av syre till blodet.

varningar

Många faktorer kan äventyra hälsan i lungorna. Ärvda och kroniska sjukdomar som cystisk fibros och astma påverkar direkt lungorna och kan vara livshotande utan rätt behandling. Irritation från virus och infektioner är också vanligt nackdelar i lungorna hälsa. Bröst förkylning, bronkit och lunginflammation alla tillfälligt nedsatt funktion av friska lungor. Sjukdomar såsom lungcancer och emfysem är behandlingsbara Om det upptäcks tidigt, men många fall resultera i stora lunga njurfunktion och död.

Överväganden

Du kan förbättra nivån på hälsa i lungorna med några enkla åtgärder. En av de mest effektiva sättet att förbättra lung hälsa är att undvika rökning. Direkt rökning och passiv rökning både påverka lunghälsa. Förutom lungcancer och emfysem, producerar rökförgiftning irritation i lungorna, ökar slem nivåer och försämrar villkoren som astma. Du kan också främja lunghälsa genom att öva hygien som håller luftvägsinfektioner borta. Handtvätt är den enskilt mest effektiva sättet att undvika sjukdom och smitta. Andra metoder för att hålla lungorna friska inkluderar hem renlighet, mögel borttagning och leva i en ren luft miljö.

Previous:nothing Next:hur man kan sluta röka med hjälp av meditation

Relaterade artiklar


 • cellprov tekniker
 • biverkningar av D-vitamin 1000 IE
 • övningar med Weider armborst
 • kirurgisk behandling av cervikal dysplasi
 • svartmögel sjukdom och symtom
 • livscykel och växande skeden av en människa
 • mörka cirkel under ögonen på barn
 • tidig menopaus och huvudvärk
 • stadier av klimakteriet
 • Hur får jag gravid snabbare efter dödfött barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com