hur att lindra smärta

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-06
Några välbetänkt svar på smärta är tillräckligt för att lindra de flesta huvudvärk, muskelvärk, stelhet, smärta stam, och även mild smärta i nedre ryggen. Smärtbehandling kommer inte att eliminera orsaken, men det kommer att göra din dag roligare

Du behöver:.
Värmedyna, is eller våta komprimera
. massage lotion.
paracetamol eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

smärtbehandling Vägbeskrivning


1.
Koppla av att minska stress och irritation. Få i en bekväm ställning och slappna av i 20 till 30 minuter. Använd långsam, jämn andning att minska spänningarna.
2.
Tillämpa en behandling till det område där du känner smärta. Använd en värmedyna för att slappna av musklerna och minska inflammation och stelhet av huvudvärk och ömma muskler genom att öka friska blodflödet. Håll en förpackning eller påse med is till en nyligen skadade området, detta bedövar det och minskar inflammation. Eller tillämpa en kompress indränkt i varmt eller kallt vatten till en plats som har grunda irritation.
3.
Massera området. Använda lotion, massage området med händerna tills spänningar och stelhet avtar och hälsosam blodflödet kommer tillbaka. Om en familjemedlem eller en vän är villig, har ge dem en skön massage i 15 till 30 minuter. För djupa smärta, kan en utbildad läkare eller massageterapeut ger dig en djup massage.
4.
Om smärtan kvarstår, ta en over-the-counter smärtstillande. Prova paracetamol eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för hembehandling. Den anti-inflammatoriska läkemedel är acetylsalicylsyra, ibuprofen, ketoprofen och naproxen. Paracetamol piller hämmar hjärnans smärta svar. Ta en anti-inflammatorisk tablett för inflammerade mindre värk och skador. De flesta huvudvärk, arm stelhet och ryggont må mycket bättre inom ett dygn. För smärta som inte har gått bort i den rekommenderade tiden, ta en annan dos.
5.
Sleep att slappna av hela kroppen och att återhämta dig från irritation eller skada. Medan du är avslappnad, det område i smärta återhämtar sig. Under dagen efter smärta uppstår, vila i 30 minuter till två timmar. En kort vila stabiliserar ditt svar och returnerar kroppens försvar till det normala. Minst åtta timmars sömn på natten känns bättre.

Tips och varningar


 • en övning du njuta, för att höja din energi och minska stress. Om du någonsin har haft en dålig reaktion på ett smärtstillande medel, be din läkare innan du tar något smärtstillande medel. Du kanske har en allergi, till exempel en aspirin allergi.
 • Om ett barn med influensa eller vattkoppor tar acetylsalicylsyra, kan de utveckla en potentiellt livshotande tillstånd som kallas Reyes syndrom. Om du tar en over-the-counter smärta läkemedel i 10 dagar och fortfarande har ont, ring din läkare.


 • Previous:nothing Next:IVF privat behandling vs IVF NHS behandling

  Relaterade artiklar


 • etiskt beslutsfattande för hospicevård
 • konservativ behandling av hälsenan brista
 • om hoven och klövsjuka hos vuxna
 • candida behandling under graviditet
 • effekter av energidrycker på pulsen
 • vad är orsakerna till nattlig kramp ben?
 • biverkningar av klimakteriet
 • orsakerna till utslag i underlivet
 • När är feber farligt för barn?
 • förebyggande av diabetes livsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com