hur du infogar en manlig kateter

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-14
En kateter används för att avlägsna urin från urinblåsan. Det är antingen införas för att få en steril urinprov och tagits bort, eller in och säkrade för konstant avlägsnande av urin. Här är en steg-för-steg guide för införande av den manliga katetern

Du behöver:.
Sterila katetrar facket
. en steril duk.
sterila handskar.
jod pinnen pinnar.
katetern.
vattenbaserade glidmedel.
sterila exemplar burk.
förfylld spruta med sterilt vatten.

Förbereda Supplies


1.
Lägg patienten på rygg, med benen ihop. Öppna facket katetrar. Ta bort steril duk genom att försiktigt röra endast hörnen, sprida steril duk ut över patientens ben, upp i närheten av testiklarna.
2.
Försiktigt
bort paket som innehåller den sterila handskar och spridning den öppen på en ren yta nära dig. Ta på handskar. Rör inte utsidan av handskar med händerna.
3.
Öppna paket innehåller katetern och placera den på steril duk, öppna sedan glidmedel och placera en generös mängd på drapera.
4.
Ta bort det översta från provbehållare om ett urinprov kommer att erhålla och placera den på drapera. Öppna paket jod våtservetter och lägg dem inom räckhåll på operationslakanets.
5.
Rengör patienten. Med din icke-dominanta handen tag i patientens penis. Använd dina återstående steril hand, använd jod pinnen pinnar för att rengöra området runt urin meatus (öppningen på ollonet), som arbetar från mynningen utåt. Använd varje pinnen pinne endast göra ett pass runt ollonet och kassera den.
6.
Placera utdata änden av katetern i sterila koppen för att fånga urinen utflöde. Använd dina steril hand, smörj slutet av katetern generöst med gelé. Placera spetsen av katetern i öppningen av urin näshålan, och börja föra in katetern långsamt. Om du känner ett hinder, försök att flytta penis uppåt och nedåt för att flytta katetern förbi hindret (vilket troligen prostatan). När spetsen på katetern når urinblåsan bör det finnas en avkastning på urin.
7.
Om ett urinprov kommer att erhålla, låt minst 10 ml urin flöda in i sterila koppen. Med handen, vik katetern upp till klämma den. Sätt på locket på det sterila kopp och ställ den åt sidan. Om kateterisering var att få ett exemplar bara kan katetern nu tas bort och kasseras.
8.
Säkra katetern. Om katetern kvar i urinblåsan för urin borttagningen använder sprutan innehållande sterilt vatten för att blåsa upp lampan av katetern. När lampan är fylld Dra försiktigt ut katetern tills motstånd känns. Fäst utflöde slutet av katetern till en urinpåse och placera påsen under nivån för patientens urinblåsan.


Previous:nothing Next:hur man kan främja friska fötter

Relaterade artiklar


 • Staph infektioner hos spädbarn
 • polycystiskt ovariesyndrom och missfall
 • hur man gör en blindtarmsinflammation själv-examen
 • ländryggen skador
 • det bästa sättet att hålla sig frisk i ett flygplan
 • orems omvårdnadsteori
 • astma med feber hos barn
 • livscykel och växande skeden av en människa
 • Varför är flebotomi gjort?
 • prostata biopsi metoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com