hur man bestämmer kön ett ofött barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-03
Nyblivna föräldrar ofta inte kan vänta tills ett barn föds för att lära sig om det är en pojke eller en flicka. Många föräldrar förlitar sig på skrock som att titta på formen på moderns mage eller dinglar en vigselring fäst vid ett snöre över knölen för att se vilken väg det svänger. Dessa metoder har 50 procent chans att bli rätt.

Det finns mer korrekta sätt att avgöra barnets kön som kan göras hemma eller på din läkarmottagning

Du behöver:. .
At-Home kön förutsägelse kit blodprov
At-home kön förutsägelse urinprov kit.
Moderkaksprov prov.
Fostervattensprov.
Ultraljudsundersökning.


1.
Prova ett hem kit kön förutsägelse att blodprover. Detta test kan utföras så tidigt som fem veckor efter befruktningen. Skicka ett finger-stick prov av moderns blod till ett laboratorium för ett DNA-test. Fostrets kromosomer finns i en gravid kvinnas blod, så inom ett par veckor kan du veta om ditt barn är en pojke eller en flicka. Denna typ av test är 99,9% korrekt, men föga övertygande resultaten är möjliga. Hem DNA-test kit kan endast beställas från tillverkaren.
2.
Läs barnets kön sex veckor efter befruktningen med ett hem kön förutsägelse kit som urinprov. Samla moderns första urin på morgonen och vänta tio minuter. Urvalet kommer att bli gula eller orange för en flicka och grönt för en pojke. Denna typ av test finns i många apotek, och det är ca 80% korrekt.
3.
Be din läkare att ta ett moderkaksprov prov (CVS) efter åtta veckor av graviditeten, speciellt om det finns någon anledning att förvänta kromosomavvikelser. Detta är en invasiv test som använder prov från moderkakan vävnad. Även kön kan bestämmas med 99 procents noggrannhet har detta förfarande en 4 procent risk för att ett missfall, och det finns också en chans för infektion eller skada på fostret.
4.
Få en fostervattensprov test göras efter den nionde graviditetsveckan. I detta test till läkaren in en nål i mammans livmoder utdrag ett fostervatten prov. Föräldrar får vänta två till fyra veckor för ett resultat, men resultaten är 99 procent korrekt. Fostervattensprov är i allmänhet endast göras om genetiska defekter misstänks, och det finns en procents chans för missfall i samband med testet. Förvänta dig inte din läkare för att använda fostervattenprov bara för att bestämma barnets kön.
5.
Har din läkare göra en ultraljudsundersökning efter den artonde graviditetsveckan. Ultraljud tester är icke-invasiv och allmänhet säkra. Om barnet är vänt med sina könsorgan mot sensorn, kan en skicklig läkare be dig om det är en flicka eller en pojke. Det är inte möjligt att uppskatta noggrannheten i ett ultraljud på att förutsäga kön, dock, för om barnets situation är fel eller läkaren gör ett misstag, kommer kön förutsägelse vara fel. Var noga med att berätta för din läkare innan ultraljudsundersökning om du vill veta ditt barns kön.


Previous:nothing Next:Vad är hypertrofisk halsmandlar?

Relaterade artiklar


 • livsmedelsgrupper guide för barn
 • hjärtmuskeln information
 • sportkosttillskott & hälsa
 • svartmögel sjukdom och symtom
 • biverkningar av steroider för kvinnor
 • skälen för utmattning
 • hur man kan bli av höns kvalster
 • Hur berätta om du har en förkylning eller influensa
 • tecken och symtom på nedre extremitet kärlsjukdom
 • Mirena biverkningar: viktökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com