hur man kan bota manlig infertilitet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-08
Den nationella barnlöshet Association rapporterar att cirka 40 procent av alla fertilitetsproblem beror på manlig faktor frågor. Manlig infertilitet orsakas av lågt spermieantal, dålig sperma morfologi (missbildade spermier), eller låg spermierörlighet (dålig simkunnighet). Dessa problem kan vara en följd av strukturella problem i manliga genitalia, eller miljöfaktorer. Det finns ingen "bot" för manlig infertilitet, kan tillståndet ofta rättas genom att göra en livsstilsförändring eller genom kirurgi.
1.
Besök en fertilitet specialist. Om du har varit med läglig, oskyddat sex med din partner för mer än 12 månader och ingen graviditet har lett till, besöka en läkare för att avgöra om det finns ett problem med din sperma. En urolog, helst en som är specialiserad på infertilitet, kommer att ge dig en spermie analys för att bedöma mängden och kvaliteten på dina spermier. Läkaren kommer också att undersöka tillståndet i din penis, pung, prostata, sädesledare och bitestiklar (kanalen där spermierna mogna) för att se om det finns några blockeringar hindrar spermier från att komma in din partners fortplantningsorgan. En bra urolog kommer också att kontrollera om pungbråck, vilket är en utvidgad stor ven i närheten av testiklarna som ofta orsakar infertilitet och köra blodprov för att fastställa om dina hormonnivåer är normala, eller om du lider av en infektion som orsakar infertilitet.
2.
genomgå en operation eller ta behandling. Några manliga fertilitetsproblem kan åtgärdas med kirurgi eller genom vissa mediciner. Problem som variocele och blockeringar i sädesledaren och bitestiklar kan ofta åtgärdas med kirurgi. Infektioner och avvikelser hormon (t. ex. låga testosteron) kan behandlas med antibiotika eller andra läkemedel. Man bör dock notera att effektiviteten av dessa behandlingar varierar från person till person.
3.
Anta livsstilsförändringar. Om en spermie analys visar att du har ett problem med kvantitet eller kvalitet av dina spermier, men har inga strukturella problem, göra vissa ändringar i din livsstil kan förbättra din fertilitet. Till exempel undvika att ta varma bad eller använda bastu eller badtunnor som värme kan döda friska spermier och avsevärt minska spermieantalet. Också bära boxare (i motsats till kalsonger) eftersom boxare tillåter spermier att leva på en optimal temperatur. Eliminera ohälsosamma vanor, som rökning (både cigaretter och marijuana dödar spermier), och dricka alkohol överskott. Slutligen, se till att din kost innehåller rätt vitaminer och mineraler. Mat med hög zink, folat, selen, vitamin C och E-vitamin är väl kända för att förbättra spermieproduktionen och spermiernas rörlighet.


Previous:nothing Next:hur man kan förstå resultaten av en skelettscintigrafi

Relaterade artiklar


 • hur man gör-det-själv hem mögel inspektion
 • benkramper på natten i barn
 • dryck vattenrening
 • erektil disfunction rättsmedel
 • hudvård för barn
 • psykologiska effekter av puberteten
 • multivitaminer för tonåringar
 • hur man övning med betablockerare
 • oregelbunden andning hos barn
 • Definitionen av fysisk utveckling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com