infraröd hemorrhoid behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-03
Infraröd fotokoagulation är en behandling för små och medelstora hemorrojder. Även kallad koagulation terapi, är det oftast ett öppenvården förfarandet i en läkarmottagning. Denna behandling ger snabb lindring för hemorrhoid symtom. Det kan göras på äldre patienter och patienter med dålig hälsa som inte kan genomgå andra behandlingar

arbetsordningen

Infraröd fotokoagulation är ett alternativ till kirurgi för inre hemorrojder. Denna procedur använder en enhet som skapar strålar av infrarött ljus. Patienten ligger oftast på sin vänstra sida med knäna röra bröstet. Läkaren in ett proktoskop i analkanalen, och sedan greppar hemorrhoid med en pincett. Det infraröda ljuset gör en form blodpropp i ven, och detta "dödar hemorrhoid genom att skära av sin blodtillförsel. Ett ärr bildas, och som kommer att hålla i närheten ådror på rätt plats så att de inte utgör en puckel i analkanalen.

Möjlig mild smärta i samband med infraröd fotokoagulation kan behandlas med föreskrivna smärtstillande. För att undvika skador och det brådskande behovet av en avföring, kan smörjmedel, stolpiller och avföring mjukgörare behövas. Hemorrhoid kommer att falla ut i sju till 10 dagar, ibland orsakar obehag och mild rektal blödning. Blödningen ska sluta på egen hand.

Varningar

Komplikationer i samband med infraröd fotokoagulation är sällsynta men de kan vara allvarliga. Rådgör med din läkare om du har långvarig eller allvarlig blödning efteråt, som förekommer hos färre än 1 procent av patienterna. Sepsis eller annan infektion kan vara potentiellt livshotande, och det kräver omedelbar uppmärksamhet från din läkare.

Rådgör med din läkare om förfarandet lämnar du tillfälligt inte kan kissa i mer än tre dagar.

Förebyggande

Även om det finns inget sätt att helt undvika hemorrojder, kan du minska din risk genom att äta frukt, grönsaker, livsmedel rika på fibrer och dricka mycket vätska. Inte spännare under en avföring kan också hjälpa till att förebygga hemorrojder.

Infraröd fotokoagulation inte förhindra framtida hemorrojder.

Previous:nothing Next:flexeril biverkningar

Relaterade artiklar


 • farorna vid moderns blod är Rh-negativ
 • vad är en vitt brus maskin?
 • steroider för astma hos barn
 • typer av utvecklingsstörning
 • vad gör höga hormonnivåer hos kvinnor menar?
 • naturliga sätt att stoppa överdriven svettning
 • bröst knopp utveckling tecken
 • som uppfann stereomikroskopet?
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • salpingectomy biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com