vad är en farligt lågt blodtryck?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-18
Blodtrycket är ett mått på den kraft som verkar mot väggarna i artärerna som hjärtat pumpar blodet genom dem. Ett blodtryck behandlingen består av två olika tryck --- diastoliskt och systoliskt. Systoliska trycket, som beskrivs av den nationella Hjärt Blod och Lung Institute, är trycket när hjärtat slår och pumpar blod. Diastoliska trycket är det tryck medan hjärta vilar mellan beats. Lågt blodtryck uppstår när antingen det diastoliska eller det systoliska trycket är lägre än normalt.

Funktioner

En blodtryck behandlingen anger systoliska trycket först, följt av det diastoliska trycket. Normalt blodtryck, enligt American Heart Association, är trycket lägre än 120/80. Lågt blodtryck inträffar när det systoliska trycket är under 90, eller när det diastoliska trycket är under 60.

Överväganden

Experter inte använder ett speciellt nummer för att definiera farligt lågt blodtryck. Blodtryck som är för lågt för en person kan vara normal för en annan. Lågt blodtryck kan vara farligt, enligt Mayo Clinic, om det sker plötsligt eller om den orsakar symptom.

Typer

Tre huvudtyper av lågt blodtryck orsaka märkbara symtom som kan vara farligt. Neutralt medierad hypotension (NMH) är lågt blodtryck som sjunker efter att ha legat under en längre tid eller på grund av extrem emotionell stress. Ortostatisk hypotension är lågt blodtryck som inträffar när upp från sittande eller liggande position. Svår hypotoni är lågt blodtryck som kan leda till chock, en potentiellt livshotande tillstånd där blodtrycket är så låg att vitala organ såsom hjärna och njurar, inte får tillräckligt med blod för att fungera korrekt.

Symtom

Vanliga symptom på potentiellt farliga lågt blodtryck är yrsel, svimning, yrsel, illamående, uttorkning och dimsyn. Andra exempel brist på koncentration, hud som är kall, fuktig eller blek, trötthet, depression och ytlig, snabb andning.

Orsaker

medicinska tillstånd som kan orsaka farligt lågt blodtryck inkluderar hjärtproblem, en underaktiv eller överaktiv sköldkörtel, lågt blodsocker, uttorkning och överdriven blodförlust. Andra är svåra infektioner, brist på näringsämnen i kosten och svår allergisk reaktion. Vissa mediciner kan också bidra till lågt blodtryck. Bland de vanligaste är diuretika, alfablockerare, betablockerare, läkemedel som behandling av Parkinsons sjukdom och vissa typer av antidepressiva medel.

Previous:nothing Next:cerumen avlägsnande

Relaterade artiklar


 • sätt att stoppa snarkning
 • hur man stoppar influensa och förkylningsvirus omedelbart
 • phalloplasty förfaranden
 • läkare praktiken agera
 • typer av utvärderingar
 • vad är orsakerna till kramp i fötterna?
 • Vad är levande löss ägg?
 • testosteronbrist syndrom terapi
 • Effekterna av Tylenol kall & hosta under graviditeten
 • Hur identifiera hypogonadism hos män
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com