vad är levonorgestrel för?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-13
Levonorgestrel är ett syntetiskt progesteron, ett hormon som naturligt produceras i en kvinnas kropp som reglerar ägglossningen. Vanligt förekommande i många olika former av preventivmedel och preventivmedel nödsituation, är levonorgestrel också studeras för att se om det kommer att visa sig användbart i klimakteriet behandlingar hormonersättning till kvinnor

Vad är Levonorgestrel?

Levonorgestrel är ett syntetiskt hormon som produceras i laboratoriemiljö. Det imiterar ett naturligt hormon som kallas progesteron, som reglerar och spelar en roll i att föra på en kvinnas månatliga menstruation. Det möjliggör också ett befruktat ägg ska kunna växa till ett foster under graviditeten.

När progesteron är fortsatt hög, kvinnans äggstockar inte ägglossning och hon upplever inget menstruation. Levonorgestrel, eftersom det imiterar progesteron, också förhindrar ägglossning hos kvinnor.

P-piller

Det finns många preventivmedel eller preventivmedel, p-piller som innehåller levonorgestrel. I preventivmedel, är levonorgestrel vanligen ihop med ett syntetiskt östrogen för att få maximalt resultat. Dessa syntetiska hormoner förhindra graviditet genom att förhindra ägglossningen. Genom att förhindra ägglossning, finns det inga ägg för spermier att komma in i slidan för att befrukta. Således kan ingen graviditet.

P-piller som innehåller levonorgestrel inkluderar Alesse, Aviane, Levlite, Levlen, Levora, Nordette, Tri-Levlen, Triphasil, Trivora och Seasonale.

Akut Preventivmedel

Levonorgestrel används i akuta preventivmedel också. Akut preventivmedel är avsedda för tillfällig användning när en kvinna har oavsiktlig oskyddat samlag eller finner sig i riskzonen för att bli gravid.

det mest populära märket i akuta p-piller i USA är Plan B. Skillnaden mellan akuta preventivmedel (även kallad "dagen-efter-piller") och regelbunden preventivmedel är att akut preventivmedel innehåller mycket högre doser av syntetiska hormoner än vad p-piller som tas dagligen.

akut p-piller, men fungerar på samma sätt som p-piller arbete: genom att förhindra ägglossning

Mirena spiral

Istället för att ta piller varje dag, vissa kvinnor väljer att ha. en spiral eller spiral, som infördes i livmodern. Denna enhet ger långvariga födelsekontroll i upp till fem år. Namnet varumärke för levonorgestrel-innehållande spiral i Amerika är Mirena.

Spiralen är en liten plast som sätts genom livmoderhalsen in i kroppen av en kvinna. Enheten innehåller levonorgestrel som är mycket långsamt frigörs direkt i livmodern under den tid kvinnan håller spiralen inuti henne.

levonorgestrel i Mirena i kombination med ett syntetiskt östrogen för att förhindra ägglossning och graviditet.

Norplant

Norplant är en serie på sex små rör som kan implanteras i en kvinnas arm och är effektivt för att förebygga graviditet i upp till fem år. Den lilla rör innehåller levonorgestrel tillsammans med en syntetisk estrogen. Over loppet av fem år, rören ut små mängder av syntetiska hormoner och förhindra graviditet genom att förhindra ägglossning.

Använd i klimakteriet

Studier pågår för att fastställa levonorgestrel användning i icke-preventivmedel applikationer. Den huvudsakliga användningen undersöks är för levonorgestrel som en hormonell medicin för att lindra symtomen vid klimakteriet hos kvinnor.

Om dessa studier visar levonorgestrel att vara säker och effektiv, är det möjligt att levonorgestrel kommer att användas inom en snar framtid i hormon-substitutionsbehandlingar eller HRTs.

Previous:nothing Next:friska lungor

Relaterade artiklar


 • peri klimakteriet & viktökning
 • undervisning flickor om deras första perioden
 • hur du förbättrar din plan vård
 • hur man hittar medicinsk behandling i en finansiell storm
 • steg i tillämpningen komprimering bandage
 • Vad gör muskulära systemet?
 • tidig menopaus och huvudvärk
 • sätt att avyttra dambindor
 • kroppslukt orsaker
 • Hur vet man att ta över dosering en föräldrar mediciner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com