vad är orsakerna till prostata infektioner?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-18
Det finns flera olika typer av prostata infektioner. De kallas tillsammans prostatit, men alla har sina egna orsaker. Orsakerna till de flesta typer av prostatit är väl förstådda av läkare, men det finns vissa som fortfarande ett medicinskt mysterium. Lyckligtvis kan läkarna behandla antingen en prostata infektion eller effektivt hantera dess symtom

Typer

Mayo Clinic identifierar tre specifika typer av prostata infektioner. Den vanligaste typen kallas bakteriell prostatit, eftersom den utlöses av vissa typer av bakterier. Denna typ av infektion kan antingen vara akut eller kronisk. Kronisk prostatit med bäckensmärta är en mer långvarig typ av prostatit och män med denna typ av infektion ofta inte har någon inflammation i prostatan. Den tredje typen, asymtomatisk inflammatorisk prostatit, är också kronisk och är den minst vanliga typen.

Orsaker

Varje typ av prostata infektion har sin egen specifika orsaker. Bakteriell prostatit beror på en bakteriell infektion. Bakterierna tar sig till prostatan genom urin som läcker från en mans urinrör. Kronisk prostatit med bäckensmärta kan ha ett antal orsaker. De vanligaste är nervös eller Immunsystemet, stress, skada eller trycket på prostatan. Lite är känt om asymtomatisk inflammatorisk prostatit, vet så läkarna inte dess orsak.

Diagnos

Diagnos bör användas för att bekräfta att en man har en prostata infektion och för att begränsa den typ så rätt behandling kan ordineras . Den initiala diagnostiska steg är att låta mannen fylla i en enkät symptom. Läkaren kommer då att göra en digital rektal undersökning för att känna prostatan och avgöra om det är inflammerad eller onormala på något sätt. Andra tester kan omfatta ett urinprov, ett sperma test eller en cystoskopi, vilket gör att läkaren för att visa urinröret och urinblåsan genom en kamera som innehåller rör.

Till skillnad från andra prostata infektioner, inte asymtomatisk inflammatorisk prostatit inte orsaka några symtom. På grund av detta är det oftast upptäcks vid en tentamen för andra typer av prostatabesvär.

Medicinsk behandling

både akuta och kroniska bakteriella infektioner i prostata behandlas med antibiotika. En läkare kommer vanligtvis förskriva orala läkemedel tas upp till 4 veckor. Om infektionen är allvarlig, att det kräver sjukhusvistelse så intravenös antibiotika kan ges innan den muntliga regimen. Kronisk prostata infektioner kan behöva längre tids behandling eftersom de tenderar att hålla tillbaka.

Kronisk prostatit med bäckensmärta vanligtvis behandlas med smärtstillande läkemedel. Over-the-counter läkemedel som acetylsalicylsyra eller ibuprofen ger oftast tillräckligt lättnad. Vissa läkare också förskriva alfablockerare att koppla av blåshalsen och musklerna runt prostatan området. Manuell prostata massage kan utföras, men dess effektivitet har inte kunnat bevisas.

Asymtomatisk inflammatorisk prostatit inte orsakar akuta symptom, så det är oftast inte behandlas.

Hem Behandling

Män kan Försök hem behandlingar för att lindra symtomen prostata infektion. Dessa inkluderar att ta Sitz bad för att lindra smärta och irritation, sittande på en uppblåsbar kudde eller mjuk kudde och skärning sura och kryddstark mat ur kosten. Alkohol och koffein bör också undvikas genom att män med prostata infektioner.

Previous:nothing Next:effekterna av hakmask på födelse resultat

Relaterade artiklar


 • vad vecka gör risken för komplikationer minskar?
 • hur man använder preventivmedel för att fördröja mensen
 • stegen i en synundersökning
 • smärtlindring för gravida
 • Hur lång tid spermier i en kvinnas kropp?
 • vad förutom cancer orsakar PSA-nivåer för att öka?
 • hur gå ner i vikt för tonårstjejer
 • läkemedel som kan orsaka vätskeansamling
 • klimakteriet hjärtklappning
 • vad är testosteron ansvarig för?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com