viktminskning efter Mirena avlägsnande

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-17
Mirena är en typ av preventivmedel som är över 99% effektiva. Även viktökning inte är listad av skaparna av Mirena som en av de biverkningar, vissa kvinnor rapport på bloggar och forum på nätet som de har gått upp i vikt sedan få Mirena, och förlorade vikt när det togs bort.

Vad är Mirena?

Mirena är en icke-koppar form av Intrauterint, eller en spiral. När du har infogat den utsöndrar en liten mängd av hormonet levonorgestrel, ett syntetiskt gestagen, direkt i livmodern. När de sätts på rätt sätt, skaparna av Mirena hävdar att det stannar effektivt i upp till fem år. Den kan tas ut när som helst före de fem år är uppe. När Mirena är ute, kan en kvinna bli gravid.

Precis som p-piller, är Mirena också för att behandla tunga perioder.

Hur Mirena fungerar

Mirena fungerar på två sätt :. blockerar spermier från att nå ett ägg, och det hindrar ett befruktat ägg från implantering i livmodern

Eftersom hormonet frisätts direkt i livmodern, mycket lite av det går in i blodomloppet. Därför, till skillnad från p-piller, inte Mirena inte klart förändrar en kvinnas hormonnivåer.

Mirena inte skyddar mot HIV eller andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Biverkningar

Den amerikanska hemsidan för Mirena visar att de vanligaste biverkningarna efter insättningen smärta, blödning eller yrsel under och /eller efter insättningen, explusion, missade menstruationen efter ett års användning, stänkblödning, blödning under de första tre till sex månader för insättning, eller en cysta på äggstockarna . Mer allvarliga biverkningar kan inkludera inflammatoriska sjukdomar, eller PID, långvariga eller kraftiga blödningar eller ovanliga flytningar, buksmärta, en livshotande infektion, ingjutning, eller perforation av livmodern.

Kvinnor som tror att de har blivit gravid när du använder Mirena ska ringa sin läkare omedelbart på grund av den ökade risken för utomkvedshavandeskap, eller graviditet som utvecklas utanför livmodern.

viktökning en bieffekt

Skaparna av Mirena inte vinna lista vikt som en möjlig biverkning. Eftersom Mirena befriar hormoner, hälsorelaterade bloggar och forum är fulla av kvinnor som hänvisar till ovanliga eller plötslig viktökning kort efter insättning av Mirena.

Affischer på DoctorsLounge. com, SteadyHealth. com och Medications. com nämna viktökning när de gick på Mirena. Men dessa rapporter är alla anekdotiska. Från och med 202C varken US Department of Health och Human Services eller Centers for Disease Control and Prevention har officiellt angett något samband mellan Mirena och viktökning.

Viktminskning efter borttagning

Eftersom det inte finns någon officiell studie ansluter Mirena med viktökning är det osäkert om borttagande av Mirena stimulerar viktminskning. Eftersom Mirena marknadsförs särskilt för kvinnor som redan har haft minst ett barn, teorier på samma anslagstavlor inkluderar vanlig post-partum förändringar i kvinnans fysiologi som förklaringar till viktökning, såsom minskad sköldkörtelaktivitet och vanlig post-partum vikt.

Previous:nothing Next:behandling för fästingbett i barn

Relaterade artiklar


 • iberogast biverkningar
 • hjärnstrukturer & deras funktioner
 • kalciumcitrat hos barn
 • Varför får jag nattliga svettningar?
 • Vad ska min hCG nivå?
 • hur man köper och ta enzymer
 • hur du kan trösta en baby med gas
 • struktur och funktion lungor i vila
 • det bästa sättet att hålla sig frisk i ett flygplan
 • hur man ska äta fettsnål
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com