blindtarmsinflammation och magont

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-25
Bilagan är en liten orgel som är formad som en mask och cirka två till fyra inches i längd. När tänkt som en värdelös organ, har forskarna upptäckt att den fungerar i syfte att lagra goda bakterier. Men forskare kunnat fastställa en tydlig orsak till blindtarmsinflammation, som är det tillstånd som kräver kirurgisk borttagning av tillägget. När blindtarmsinflammation strejker, är det alltid en brådskande fråga

Vad är blindtarmsinflammation

The National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer (NDDIC. ? ) förklarar att blindtarmsinflammation gör tillägget att bli infekterade och svälla. Tillståndet orsakar oftast plötslig magont runt området i naveln och det nedre högra kvadranten av buken. En låg feber, illamående, kräkningar och aptitlöshet kan förekomma.

Appendicit eller något annat?

Det finns andra förhållanden som kan imitera magont som är associerad med blindtarmsinflammation. Till exempel IBS (inflammatorisk tarmsjukdom) och gynekologiska sjukdomar såsom PID (inflammation i lilla bäckenet) kan orsaka svåra magsmärtor som liknar blindtarmsinflammation. MedicineNet. com förklarar att njursjukdomar och vissa typer av divertikulit också kan orsaka magont som liknar blindtarmsinflammation. Icke desto mindre är magont av något slag inte är normala och bör diagnostiseras av läkare.

The Real Thing

Textbook symptom på blindtarmsinflammation börjar med subtila smärta i magen, lokaliserad i mitten av buken och av åt höger . Magsmärtor kommer att bli mer omfattande i 24 timmar efter insjuknandet, och få sällskap av feber, illamående och kräkningar. Men eMedicinehealth. com rapporter om att inte alla upplever samma symptom. I själva verket kan det magont ta längre tid att manifestera hos vissa människor --- ibland upp till 48 timmar.

Varningar

Ett hinder i appendix kan ibland leda till en rad livshotande händelser som kräver omedelbar läkarvård. Odiagnostiserad buksmärta som lämnas obehandlad kan potentiellt orsaka tillägget att brista, spilla toxiner i hela buken, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas bukhinneinflammation. Peritonit betecknas med en inflammation i slemhinnan i buken som är ganska smärtsamt och kan orsaka feber, frossa och även chock.

blindtarmsoperation

När magont diagnostiseras som blindtarmsinflammation, är en blindtarmsoperation vanligtvis behövs. En blindtarmsoperation anses större operation och i vissa fall ett brådskande förfarande som innebär risk för livshotande komplikationer. Därför är en allmän kirurg krävs för att utföra den. Under blindtarmsoperation förfarandet är appendix avlägsnas kirurgiskt från sitt läge vid foten av tjocktarmen, enligt Medical University of South Carolina. Förfarandet kommer antingen att utföras som en öppen operation eller laparoscopically.

Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för spermiemorfologi?

Relaterade artiklar


 • Barn och chiropractric faror
 • Vilka är fördelarna med kakaosmör?
 • medicinsk behandling för depression menstruella
 • kroppslukt från svettningar och klimakteriet
 • hur man administrerar örondroppar till en baby
 • bilbarnstol ihåg lista
 • missfall och bröstsmärtor
 • hur man uppnår bättre sömn under graviditeten
 • diy HIV-screening
 • säsongsbunden allergi hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com