hur man ska behandla apthous sår

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-25
Cankerskav eller apthous sår, är en av de vanligaste orsakerna till smärta i munnen, och de kan vara ett återkommande problem. Här är hur man kan behandla smärtan av en apthous magsår och eventuellt minska deras längd
1
Hur att behandla Cankerskav

Om smärtan av en apthous sår eller kräfta öm är mild, är den enda behandling som kan behövas för att gurgla med saltvatten varannan timme och tillämpa en halv och en halv lösning av väte peroxid och vatten på såret med en bomullspinne. Vissa undersökningar visar att skölja munnen flera gånger om dagen med en anti-mikrobiella munvatten som Listerine kan förkorta apthous sår och kan ge en viss smärtlindring.
2.
Att behandla apthous sår som är smärtsamma att de påverkar äta eller tala, det finns en mängd olika apotek alternativ. En lösning är att använda en aktuell salva som innehåller ett bedövande ämne såsom bensokain eller lidokain. Några exempel är Orabase B och Anbesol.
3.
Det finns också preparat för att behandla apthous sår som bildar en tunn barriär över såret för att skydda den från irritation. Plain Orabase är ett exempel på denna typ av kräfta öm behandling. Du kan också köpa Orabase baserade salvor som kombineras med en svag steroid för att minska inflammation som Kenalog med Orabase. Dessa apotek behandlingar för apthous sår Förkorta ej varaktigheten av symptomen, men kan tillfälligt lindra smärta och inflammation.
4.
Det är ett receptbelagt läkemedel bygger nu tillgänglig för att behandla apthous sår som kan förkorta symtomen. Denna medicin kallas Aphthasol appliceras på apthous såret fyra gånger om dagen. Resultatet kommer att variera per person, men tillverkarens påstående det snabbar läkning av sjuttiotvå procent. I sällsynta fall kan en kort kur med prednison behövas för att minska smärta och inflammation. Detta bör reserveras för enbart de mest allvarliga fallen.
5.
I de flesta fall är enkla åtgärder som att skölja med saltvatten och använda en topisk salva med bensokain allt som behövs för att styra smärta. Om Cankerskav blivit ett återkommande problem, fråga din läkare om Aphthasol för att minska smärta och påskynda läkningen.


Previous:nothing Next:define lipoprotein

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort födelsemärken med glykolsyra
 • Sex steg till självförtroende
 • hur man ska hålla parasiter borta
 • trycksår hos barn
 • diet för hypertyreos
 • alternativa behandlingar för en binjure tumör
 • symptom på oregelbundna menstruationer
 • Nutrition & kost för tonåringar
 • Användningen av PET
 • komplexa partiella anfall hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com