hur man vårdar spädbarn & småbarn med funktionshinder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-08-23
Föräldraskap barn med funktionshinder ofta presenterar olika utmaningar och uppgifter. Ett barns hälsa, säkerhet, kost, synskada och utvecklingsstörning, inklusive motor-och språkutveckling, utgör allvarliga problem när det gäller föräldraskap handikappade spädbarn och småbarn. Dock bör föräldrar och andra vårdnadshavare blir inte avskräckt: Det finns sätt att uppmuntra till utvecklande tillväxt och hantera vården av ett barn eller barn med funktionshinder
1.
Fokusera på att möta barnet eller barns individuella behov. Även om den övergripande åtgärder för att vårda och ta hand om spädbarn och småbarn med funktionshinder är i huvudsak desamma som för andra barn, måste en vårdgivare vant sig vid barnets särskilda behov. Till exempel kan du behöva känna till användningen av adaptiva utrustning för spädbarn och småbarn med motor, visuella eller hörselnedsättningar.
2.
Sök kostrådgivning från experter. Barn med utvecklingsstörning utvecklar ofta andra hälsoproblem, vilket gör ett bra dietprogram viktigt. Enligt American Dietetic Association, kan spädbarn och barn som har utvecklingsstörning har näring problem relaterade till metabola sjukdomar, oförmåga att trivas, interaktioner mellan livsmedel och mediciner, sondmatning, och utfodring intravenöst.
3.

Använd en enda apotek för att upprätthålla en fullständiga medicinrecept profil, inklusive receptbelagda läkemedel, OTC-läkemedel och eventuella alternativa terapier som är en del av barnets eller barns behandlingsregim. Tänk också på att ett barns funktionshinder kan orsaka henne att vara mer känsliga för biverkningar av vissa mediciner. En drog historia kan vara en värdefull resurs till en förälder eller vårdnadshavare som administrerar flera mediciner till ett barn på daglig basis.
4.
Navigera systemet för hjälpmedel tjänster som finns för barn med särskilda behov . Söka kontinuerligt stöd från kvalificerad personal som kan ge verbal stimulering och andra tidiga insatser för att främja kognitiva och språkliga utveckling. Prata med ditt barns barnläkare om deltagande i program för insatser som erbjuds av gemenskapens organ. Intervention tjänster bör individualiseras och fokusera på ett spädbarn kognitiva, sociala, språkliga och emotionella utveckling. Beroende på barnets behov, fysiska, arbetsterapeuter och /eller terapier tal kan tillhandahållas.
5.
Upprätthålla konsekvens vid dagliga aktiviteter, och en regelbunden omvårdnad rutiner. Efter ett schema kan göra livet mindre stressande för hela familjen. Försök att föreställa sig vad ditt barn går igenom när du försöker göra sitt liv så normalt som möjligt. Interaktion med ditt barn är nyckeln.


Previous:nothing Next:är foster ultraljud säkert?

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta ett utslag röka patch
 • bedrail risker för äldre
 • var man kan köpa piller bröst förstärkare
 • hormonbehandling och cancer
 • Graviditet & blodtryck
 • övningar under graviditet för enkel leverans
 • hur man identifierar Mylan 477 piller
 • övningar görs hemma
 • hur läka köldskada
 • hur man gör en portabel toalett
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com