test för sackaros

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-08-22
Kroppens unika kemi är en noggrann avvägning av många olika delar och andra naturliga kemikalier. För att uppnå optimal hälsa behöver allt för att hålla sig till en specifik marginal på homeostas. När något är kvar obalanserat, det är där sjukdom och andra sjukdomar spelar in. För att korrekt diagnostisera proven problemet blod, t. ex. en sackaros test, används ofta. En sackaros test beställs om en patient visar tecken på paroxysmal nattlig hemoglobinuri, en autoimmun sjukdom som drabbar kroppens röda blodkroppar. Som symptom på denna sjukdom varierar från fall till fall, är sackaros testa en av de bästa sätten att exakt avgöra om detta är vad det åt patienten

Identification

En sackaros test är ett blodprov som diagnoser svaga röda blodkroppar. Det är oftast hänvisas till som ett test för socker-vatten hemolys. Detta test identifierar eventuella svaga röda blodkroppar genom att mäta deras makt för att inte svälla, spricka eller gå sönder när de införs till låg-saltlösningar.

Betydelse

En sackaros test är ofta beställas om en läkare misstänker att patienten har paroxysmal nattlig hemoglobinuri (PNH) eller hemolytisk blodbrist. PNH är ett tillstånd där kroppens immunförsvar angriper och förstör sina egna röda blodkroppar. Dessa celler attackeras på grund av avsaknaden av ett visst protein som signalerar immunsystemet att de är från kroppen och inte ett påträngande könsceller eller utanför elementet.

Funktioner

Testet är förformade av en läkare eller sjuksköterska dra en flaska blod från patientens ven. Patienten behöver inte uppfylla några särskilda order före provet, som fasta, och testet kan göras när som helst på dygnet. När blodet transporteras till labbet för analys, är den låg salthalt lösning också ha sackaros i den sedan till blodet. Om det finns svaga röda blodkroppar i blodet, kommer de att explodera.

Effekter

Normal resultat för sackaros testet när mindre än 5 procent av de röda blodkropparna bryts för ett negativt resultat. Ett positivt resultat uppträder då mer än 10 procent av cellerna spricker. Om testet faller under kategorin av positiva, är det sannolikt att patienten lider av PNH, men det är dokumenterat att både autoimmun hemolytisk anemier och leukemi kan ge ett falskt-positivt till proven

Potential

. PNH visar olika symtom och besvär mellan olika patienter, och samtidigt även en sackaros test kan ge ett falskt negativt test ibland, är det fortfarande ett adekvat sätt att mäta om sjukdomen är närvarande eller inte. Den exakta orsaken till PNH är inte känt, men det påverkar män och kvinnor lika, vanligen i åldern 20 och 40 år. Patienterna är ytterligare benägna att ha en lägre än vanligt förmåga att skapa nya blodceller och ibland också uppleva andra blodsjukdomar tillsammans med PNH.

Previous:nothing Next:vårtgården kapselbildning avlägsnande

Relaterade artiklar


 • sätt att sova bättre
 • massage för att stressa
 • sätt att stoppa snarkning
 • familjeplanering lagar
 • hepatit C & interferon behandling
 • Graviditet och tbc-tester exponering
 • tå svamp hos barn
 • farorna vid moderns blod är Rh-negativ
 • hur du tar bort munsår
 • svullen fotproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com