graviditet rökning risker

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-04-29
Rökning under graviditeten kan leda till en ökad risk för många utvecklingsmässiga problem och fall av spädbarnsdöd. Rökning är en variabel som gravida kvinnor kan styra för att undvika omedelbar oro för hälsan, inklusive låg födelsevikt, dödfödda barn och hälsoproblem hos modern som membran brista

låg födelsevikt

Ett vanligt problem med barn till mödrar som röker under graviditeten är låg födelsevikt. Bristen på syre till fostret kan orsaka hämmad tillväxt och utveckling i livmodern. Mammor som rökt ett paket cigaretter om dagen eller mer födde barn som var sex pounds eller mindre vid födseln. Mer än två paket om dagen kan leda till en födelsevikt en hel pund lägre än genomsnittet, enligt en artikel publicerad av babycenter. com. Lägre vikter vid födseln kan också påverka barnets senare i livet med en högre risk för inlärningssvårigheter och hälsoproblem.

Tidig leverans

Rökning under graviditeten kan också öka risken för en tidig leverans, vilket kan bidra till lägre födelsevikt, dödfödda och en mängd nyfödda medicinska problem. Bebisar levereras i början kommer att ha underutvecklade lungor, vilket kan leda till långvariga andning frågor för barnet.

Hjärnans funktion är också ett bekymmer för tidigt födda barn. Rökning kan öka risken för inlärningssvårigheter och lägre IQ hos barn och en för tidig födsel kommer bara lägga till risken för dessa problem utvecklas senare i livet.

Dödfödd

Dödfödd inträffar i ett av var 200 födda, enligt statistik som samlats in av American Association Graviditet. Rökare är mer benägna att ha ett dödfött barn. Rökare är mer än 40 procent mer sannolikt att uppleva ett dödfött barn, och 20 procent som har framgångsrika leveranser kommer att uppleva spädbarnsdöd inom den första månaden i livet. Denna risk reduceras när gravida kvinnor slutar röka under hela graviditeten.

Långsiktiga effekter

Rökning utgör en betydande risk för en graviditet, men risken fortsätter när låg födelsevikt och tidig leverans beaktas. Dessa förhållanden medför en ökad risk för utvecklingsmässiga problem hos spädbarn och barn även under en normal graviditet. Om modern rökte under hela graviditeten, kommer bristen på syre endast lägga till dessa problem.

omedelbart efter födseln, ett barn vars mor rökt under graviditeten har en ökad risk att dö i plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Under utvecklingen, rökt ett barn vars mamma under graviditeten kan vara kvar i den lägre percentiler för längd och vikt.

Studier i Journal of American Academy of Pediatrics hjälp av National longitudinell undersökning av ungdomar har hittat ett samband mellan rökning under graviditeten och beteendestörningar hos barn.

risken för modern

Enligt Centers for Disease Control Graviditet Riskbedömning Monitoring System, är barnet inte den enda som har potential att drabbas av komplikationer på grund av rökning. Mammor kan också utveckla problem under graviditeten om de fortsätter att röka. Hos kvinnor som inte är gravid, kan rökning orsaka fertilitetsproblem. Kvinnor som redan är gravid och fortfarande inte kan sluta röka ökar risken för utveckling av moderkaksavlossning, moderkakan Previa och en för tidig bristning av membranet. Alla dessa förutsättningar sätta modern vid risk såväl som barnet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:mäns sexuella sjukvård

Relaterade artiklar


 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • graviditet rökning risker
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • mäns sexuella sjukvård
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com