hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-04-23
Som vi nämnde i andra artiklar, endometrios växer någon annanstans än i endometriet också reagerar på hormonella signaler om den månatliga menstruationscykeln, bygga upp vävnad, göra sönder den, och att avskaffa den genom menstruation. Hysterektomi är alltid den sista resurs vid behandling av endometrios hos kvinnor som har uttömt alla behandlingar utan att lyckas, eller livmoderslemhinnan vävnader har blivit cancerceller, kan hennes läkare föreslå någon form av hysterektomi. Efter livmodercancer hysterektomi, är förändringen av kön och fertilitet direkt påverkas av östrogen nivåer i kroppen. I denna artikel kommer vi att diskutera kön och fertilitet efter endometriecancer hysterektomi
1.
I. Fysiologiska influenser
din sexuella lust kan direkt påverka genom reproduktiv testosteron hormoner som produceras av äggstockarna och binjurarna. 4-6 veckor efter hysterektomi, kommer du att kunna återuppta din sexuella relation igen. Varje samlag före denna tidpunkt kommer att öka risken för blödningar och infektioner. Av något skäl såg en del kvinnor en förbättring av sexuell lust ökar medan andra såg det motsatta.
2.
1. Äggstockarna tas inte bort

a) Om endometrial hysterektomi inte ta bort äggstockarna, då äggstockarna kommer att fortsätta att producera testosteron tillsammans med binjurarna, kan du känna någon förändring i din sexuella libido.

b) En del människor pekar på att även om äggstockar som inte tas bort, avlägsnande av andra reduktiv organ mer eller mindre kommer att orsaka en förändring av sexualdrift, eftersom de flesta kvinnor kommer att åldras ett par år tidigare än kvinnor som har inte hade fortplantningsorgan hysterektomi.

c) Även om äggstockarna inte tas bort, kan också avlägsnande av andra reproduktionsorgan minska blodflödet till äggstockarna orsakar libido som en följd av låga nivåer av testosteron.
3.

2. Borttagning av äggstockar
Borttagande av äggstockarna säkerligen kommer att ändra sexuell libido av kvinnor på grund av låga nivåer av testosteron.

Av någon anledning fann vissa kvinnor efter livmodercancer hysterektomi som har erfarenhet av nedsatt sexuell lust ha låg nivå av sexuell öka vitaminer och mineraler som vitamin E, B3, zink, etc. i kroppen som följd av dålig matsmältningssystemet.
4.
II. Psykologiska influenser

a) Efter abdominal hysterektomi, kan vissa kvinnor har de falsk känsla att samlag kan orsaka smärta eller skada för bäckenets. Faktum är att efter 4-6 veckor samlag inte innebär någon risk för skada eller smärta.

B) Din partner kan känna att samlag kan skada din inre kropp på grund av slidan penetration.

5.
I själva verket sexuell lust inte bara orsakas av fysiologiska känslor som en följd av nivåer av testosteron i kroppen kvinnan, utan också av psykologiska effekterna av att inte känna sig som en kvinna igen som leder till ångest, depression och andra psykiska sjukdomar.

Det är till din fördel att delta i din lokala hysterektomi grupp. Det inte bara hjälper dig att få verkliga livet erfarenhet från kvinnor som redan har haft alla möjliga problem innan du och även få dig att må bättre om dig själv mentalt.


Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sexuella biverkningar av lisinopril

Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • sexuella biverkningar av lisinopril
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com