Fakta om hjärtsjukdom hos kvinnor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-26
Långt fler kvinnor dör av hjärtsjukdomar än cancer, men få kvinnor vet varken detta eller de symptom som kan döda dem, enligt American Heart Association. Förnekelse och desinformation har hållit kvinnor i mörker om sin risk för hjärtsjukdom. Flera studier under det senaste decenniet har visat att symtom och risker för kvinnor är mycket annorlunda än de för män

Historia

medan honor rädsla cancer, har hjärtsjukdomar dödat fler kvinnor än män under de senaste två decennierna, sade Teresa Wilson, sjuksköterska utövare i Vallejo, Kalifornien. Hjärtsjukdomar är den # 1 dödsorsaken för kvinnor, oavsett ras eller etnicitet, rapporter Sutter Solano's Cardio Center. "En kvinnas första" varningssignal "av hjärtsjukdom kan vara en hjärtattack," det varnar. "Hjärtinfarkt är inte bara en mans sjukdom", sade Wilson, som skapat en presentation kallas Women's HeartAdvantage under 2005 för att utbilda lokala grupper i kvinnors risk för hjärtsjukdom. "Deras symtom är annorlunda än mäns. "

Desinformation

Många läkare känner inte till den höga prevalensen av hjärt-och kärlsjukdomar hos kvinnor, rapporterar University of California i San Diego Medical Center. Kvinnor är ofta inte helt avskärmade eller behandlats för hjärt-sjukdomsriskfaktorer. För mycket av medicinsk historia, var hjärtattack symptom antas vara densamma för kvinnor som för män. När kvinnor ingick i studierna i det 21-talet var deras symtom mycket olika, vilket betyder att de var mindre benägna att diagnostiseras och behandlas tidigt, vilket är avgörande för överlevnad.

Symtom

Det främsta tecknet för kvinnor är oförklarlig svaghet eller trötthet, enligt Jean McSweeney, fil dr, leg sjuksköterska, som publicerade sina resultat i omlopp: Journal of American Heart Association. Sömnstörningar och andnöd (flämtande) var nästa, med matsmältningsbesvär och ångest nästa. Kvinnor som upplever trötthet och andfåddhet bör söka medicinsk hjälp omedelbart. Kvinnor känner smärta mellan deras skulderbladen eller i bröstet och de kan uppleva illamående, kräkningar, matsmältningsbesvär och magont. "Vi vill att kvinnor ska känna av symtomen så att de kan söka vård när det behövs för att minska skadorna, säger Wilson.

Riskfaktorer

Kvinnor med diabetes och kvinnor som är 20 eller fler pounds över sina ideal vikt löper större risk för skador på hjärtat, enligt University of California i San Diego Medical Center. Högt kolesterol och högt blodtryck kan orsaka hjärtinfarkt och stroke. Rökning ökar risken för hjärtsjukdom, liksom östrogenbrist och brist på motion. Ärftlighet spelar också en roll i din riskfaktorer. Har andra kvinnor i din familj hade hjärtinfarkt eller stroke?

Åtgärder och åtgärder

För att minska sina risker, bör kvinnor vidta motåtgärder som att sluta röka. Riskerna med övervikt är välkända. Ökad aktivitet för så lite som en halv timmes promenad, kommer tre till fyra gånger i veckan, bidra till att upprätthålla en hälsosam vikt. Läkare kan förskriva läkemedel för att sänka kolesterol eller blodtryck. Kvinnor behöver också lära de kvinnliga symtom på en hjärtinfarkt så att de kan söka omedelbar behandling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem

Relaterade artiklar


 • om att vara perimenopausal
 • enkla sätt att få muskler
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • perimenopausal problem
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • hur man ska leva till 100 år gamla eller mer
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com