Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-04
Genom 34 veckor av graviditeten den genomsnittliga barnet väger ca 4,7 kg. och är ca 18 inches lång. Dessutom deponeras lager av fett nu under barnets hud som kommer att bidra till att upprätthålla och reglera kroppstemperaturen efter födseln, enligt BabyCenter. com. Eftersom dessa fettdepåer ansamlas, blir hennes hud mjuk och mycket mindre rynkig än den var i veckor förbi. Hon ser nu mycket på hur hon kommer när hon är född

bärkraft

Även om din förfallodagen är precis runt hörnet, bebisens lungor och nervsystemet fortfarande behöver några veckor för att mogna. De flesta för tidigt födda barn under 34: e graviditetsveckan brukar göra mycket bra, och får endast begära en kort vistelse i neonatal intensivvårdsavdelning, (NICU), enligt KeepKidsHealthy. com. De vanligaste problemen för preemies i denna ålder inkluderar andning problem och problem som reglerar kroppstemperaturen.

Födelsevikt

Med arbetskraft närmar sig snabbt många mammor börjar undra hur stor deras barn kommer att vid födseln. Det är en utmaning att korrekt mäta ditt barns födelsevikt av många skäl. Alla barn är olika och vissa faktorer bidrar till spädbarn växer större än vanligt, till exempel graviditetsdiabetes hos modern, medan andra villkor, inklusive moderns rökning hos modern kunde begränsa ett barns tillväxt, vilket resulterar i lägre födelsevikt. Vissa vårdgivare kommer att beställa en ultraljudsundersökning runt 34 veckor att uppskatta hur mycket barnet väger. När ett ultraljud används för att uppskatta vikten på barnet de är oftast en noggrannhet på 1 /2 till 1 u00A3

I livmodern

Efter 34 veckor av graviditeten bebisen har fosterskadande beteenden som liknar en nyfödd . Hon kommer att suga på hennes fingrar eller tumme. Hennes ögon är öppna under vaken tid och är stängda när hon sover. Hon är medveten om ljud omkring henne från både inom och utanför livmodern, och visar redan en preferens för sin mammas röst.

Förändringar i mamma

I detta skede av graviditeten en mor har gått in i sin tredje och sista trimestern . Trötthet kommer förmodligen att bli en fråga på grund av den ständigt växande mage och vikt på barnet, fostervatten och moderkaka. De flesta mammor klaga om behovet av att ofta kissa som stör sömnen. Svullnad i fötter och anklar kan vara besvärande också. Dessutom kan det vara svårt att hitta en bekväm sovställning, och en del mammor kan börja känna nervös över risken för kommande förlossningen.

Överväganden

Medan barn som föddes på 34 veckor i allmänhet inte mycket bra och har över en 99 procent överlevnad, är det fortfarande viktigt för en mor att söka medicinsk vård om hon tror att hon kan vara i tidig förlossning. Ibland arbetskraft kan bromsas eller stoppas för att ge barnet ett par dagar eller veckor av utveckling inne i livmodern, vilket är avgörande för att lungorna fungerar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:om att vara perimenopausal

Relaterade artiklar


 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • mäns sexuella sjukvård
 • graviditet rökning risker
 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • sexuella biverkningar av lisinopril
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com