Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-08
Jag känner mig välsignad att mina barn alla är klar med grundskolan. Det fanns tillfällen då jag och min man verkligen var tvungen att fastställa regler när det kom till vår skola barnen få tillräckligt med sömn. Forskning visar att barn som inte får tillräckligt med sömn gör inte lika bra i skolan, irriterad, trött och ouppmärksam visas i skolan. Det är bättre att inte vänta till gymnasiet för att verkställa sova regler. Gör det från dag ett på dagis. Men här är några riktlinjer för att hjälpa ditt barn sova bättre.
1.
innan skolan börjar ställa in den tid som du vill att din son eller dotter i sängen på natten. Att veta i förväg kommer att hjälpa övergången. Gymnasieelever ska få 8-9 timmars sömn varje natt. Du kan göra matten och räkna ut vad klockan är läggdags. Men om de går upp klockan sex på morgonen de skulle gå till sängs nära tio på kvällen. De som har massor av läxor ska starta det tidigare på kvällen och ibland är de inte kommer att kunna få sova med tio, men arbetar med dem för att få dessa 8 timmar. Vissa kommer att behöva närmare nio timmar och föräldrar vet att deras söner eller döttrar.
2.
Inga mobiltelefoner i sovrummet på natten. Studenterna får texter och samtal alla tider på natten. Förstärka denna regel!
3.
Ingen tv eller tv-spel i sovrummet. Ibland barn kommer titta på tv tills alla timmar på natten (föräldrar kanske inte känner till) och barnen somnar ofta med tv på som håller din son eller dotter från att få en god natts sömn. Sovrummet bör vara för att sova (förutom om du har ett skrivbord i sovrummet och studera bör den andra verksamheten!)
4.
Har din son eller dotter få saker klara kvällen innan de går till skolan och det kommer att hjälpa dem att ha en mjukare morgonen och de kan fånga ett par minuter av sömn på morgonen.

5.
Undvik att titta på skrämmande eller våldsam film före läggdags. Detta kan göra din son eller dotter rädd eller nervös och inte kan sova. Detta kommer att leda till trötthet nästa dag!
6.
Nr festande eller sleepovers på en vardag. Nog sagt!
7.
Om småätande sent på kvällen äter ljus livsmedel. Ingenting är för kryddig eller fet som kan hålla en från sova på grund av halsbränna eller upprörd

tips och varningar


 • Genom att hjälpa din son eller dotter att få 8. -9 timmars sömn på en regelbunden basis dig, ensam, hjälper dem att fungera bättre i skolan! Det är inte rocket science, behöver du bara lägga lag ner till ditt barn!
 • Det kommer att finnas motstånd.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man hittar klinisk forskning prövningar för medicinsk och psykisk ohälsa

  Relaterade artiklar


 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • hur man hittar klinisk forskning prövningar för medicinsk och psykisk ohälsa
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • mäns sexuella sjukvård
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • sexuella biverkningar av Flomax
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com