bebisar och sköldkörtelproblem

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-05-02
Föräldrar är oftast chockad över att upptäcka att deras barn har problem med sköldkörteln. Sköldkörtelproblem hos spädbarn är ofta svårfångade, med subtila eller dolda symtom. Medfödd hypotyreos är det vanligaste problem med sköldkörteln hos barn, och inträffar när en bebis sköldkörteln inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormon för hans kropp. Texas Department of State Health Services sägs att en i varje 4. 000 barn föds med sköldkörtelproblem som hypotyreos

Orsaker

Den vanligaste orsaken till sköldkörtelproblem hos spädbarn är felaktig utveckling av sköldkörteln under tidig graviditet, då sköldkörteln utvecklas vid basen av hjärnan och är tänkt att gå mot nedre delen av nacken. Sköldkörteln kan inte flytta till rätt position under graviditeten, vilket i sin tur kan lämna endast en del av sköldkörteln. I andra fall kan det inte vara en sköldkörtel närvarande alls.
Mindre vanliga orsaker till sköldkörtelproblem inkluderar brist på stimulans i hypofysen eller oförmåga sköldkörteln att producera sköldkörtelhormon

Symtom

spädbarn som har sköldkörtelproblem kan ha symptom som gulsot eller gulfärgning av hud eller blek eller fläckiga hud som är mycket påtaglig när barnet är avklädd. Sköldkörtelproblem kan också orsaka bebisar inte vara intresserad av att äta, de kan somna under matningen. Barn med sköldkörtelproblem kan drabbas av dålig viktökning och långsam tillväxt, och kommer att ha dålig cirkulation, med märkbart kalla händer och fötter, lågt blodtryck och långsam hjärta. Enligt Texas Department of State Health Services, får barn med sköldkörtelproblem verkar lugn, känner halta eller diskett när de plockas upp, sömn under långa perioder av tid och vara likgiltig inför sin miljö.

Test

Varje nyfött barn är testat för sköldkörtelproblem inom några dagar efter födseln. Testprocessen innebär att man tar ett blodprov från barnets häl, som sedan skickas till laboratorium för att avgöra nivåerna av sköldkörtelhormon (T4) och TSH i barnets blod.

Behandling

Om ditt barn får diagnosen med sköldkörtelproblem, kommer din barnläkare hänvisa dig till en pediatrisk endokrinolog som är specialiserad på behandling av barn för sköldkörtelproblem. Behandling för barn med sköldkörtelproblem innebär vanligtvis daglig ersättning doser av syntetiskt sköldkörtelhormon tabletter, även kallat natrium levotyroxin eller L-tyroxin, som fungerar precis som sköldkörtel hormon som produceras av sköldkörteln.

Överväganden

Barn med sköldkörtelproblem måste ta sköldkörtelmedicin hormonbehandling för resten av livet. Sköldkörtelhormon ersättning är viktig under de två första åren i livet för korrekt hjärnans utveckling. Sköldkörtelhormon utbyte kommer också att se att barnets kroppsliga funktioner fortsätter att arbeta på ett normalt sätt.

Missuppfattningar

Texas Department of State Health Services sägs att sköldkörtelproblem hos spädbarn "är permanenta och därför är det ett villkor att De kommer inte till slut växa ur. "Även om sköldkörtelproblem är bestående, barn med sköldkörtelproblem som fortsätter livslång thyroid hormonersättningsterapi kan växa upp och leva ett normalt liv.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad man ska göra för ont i ryggen?

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • mäns sexuella sjukvård
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • graviditet rökning risker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com