bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-29
De flesta bröstcancer ärendena i de celler som klär mjölkgångarna. De kan också ha sitt ursprung i lublale av bröstet eller andra vävnader bröst. Positiv utveckling av bröstcancer bestäms av storleken på tumören, om den har spridit sig till lymfkörtlarna eller andra delar av kroppen i grader av utveckling kallas faser. En patient anses ha stadium IV bröstcancer, när hennes cancern har spridit sig till andra delar av kroppen. Men även med avancerad bröstcancer, det finns många behandlingsalternativ.

Therapy Alternativ

American Cancer Society säger att steg IV bröstcancer ofta behandlas med systematisk behandling, som tar ett seriöst alternativ till att behandla tillstånd, inklusive kemoterapi och hormonbehandling. Dessutom drog Trastuzumab är ofta administreras, vilket hjälper en del kvinnor med stadium IV bröstcancer lever längre när de ges under den första cellgiftsbehandling.

Vissa läkemedel, såsom bevacizumab, kan blockera nya tumörer från att växa. Detta kan hjälpa kvinnor med avancerade stadier av bröstcancer, när den används tillsammans med cellgiftsbehandling.

Om du har ett antal metastaser i ett visst område, kan strålbehandling användas för att förebygga komplikationer, t. ex. som lever blockering. Dessa behandlingar är avsedda att förhindra framtida komplikationer.

Avancerade behandlingar

Steg IV bröstcancer behandlingar är utformade för att bromsa tillväxten (och även krympa) tumörer. Men när befintliga behandlingar inte fungerar längre, kan din läkare rekommendera att byta till en annan typ av hormonbehandling. Dessutom kan ytterligare omgångar med kemoterapi behövas, med hjälp av olika droger. American Cancer Society uppmuntrar också kvinnor ställs inför denna situation att bedriva kliniska prövningar, som ger dem tillgång till nya läkemedel bröstcancer är ett försök.

Biverkningar av bröstcancer Behandlingar

kemoterapi och hormonbehandlingar, som är administreras för steg IV cancerpatienter, ha biverkningar. Detta kan inkludera illamående, sår i munnen och förlust av energi. Se till att diskutera eventuella biverkningar med din läkare, och kontakta honom om du får problem. Ofta kan läkare ordinera en anti-illamående medicin, som kan ge lindring efter cellgiftsbehandling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tecken och symtom på mono i barn

Relaterade artiklar


 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • om att vara perimenopausal
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • perimenopausal problem
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • struktur av blodkärl
 • hur man hittar en homosexuell läkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com