enkla sätt att gå upp i vikt

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-12
Det självklara sättet att gå upp i vikt är att helt enkelt börja äta mer. Men för vissa människor, kanske att inte vara tillräckligt. Om du har alltid varit underviktig hela livet, är chansen att din läkare har ordinerat mer än en gång att bulk upp till en hälsosam vikt. Medan man äter mer är kärnan i vad du behöver göra, det finns andra saker du kan göra också. Motion är en av dem, om det är rätt sort. Och få tillräckligt med vila är en annan

Ät mer kolhydrater och protein

Att få klartecken att gå upp i vikt från din läkare är inte samma sak som en licens för att börja äta en massa skräpmat. Detta kommer att orsaka andra problem, som högt kolesterol, högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Vad du äter bör vara friska. Och det rekommenderade blandning av vad du bör äta bör omfatta 60 till 70 procent kolhydrater, 10 till 20 procent protein, och en liten mängd fett. Många människor som är underviktiga känna full riktigt snabbt. Om så är fallet, äta kaloririka livsmedel (torkad frukt istället för färskt, torkat kött, eller granola, till exempel) medan du har aptiten. Och dricker inte någonting under en måltid. Konsumtionsfärdig dryck en halv timme före och efter måltider. Lägg till en multivitamin i din dagliga rutin. Börja äta hälsosamt, kaloririka mellanmål under dagen.

Motion för viktökning

Träning för viktökning inkluderar styrketräning och lite konditionsträning. Styrketräning hjälper dig att gå upp i vikt genom att bygga muskelvävnad. Muscle viktökning är mycket mer önskvärt än fett vinna. Det är hälsosammare vikt och kommer också att förbättra din självbild. Muscle ser bara bättre än fett. Men så långt som tecken på god hälsa berörs, är muskel vacker. Du måste fortfarande göra lite cardio, men, bara inte en hel del. Istället för att köra i en timme varje gång du tränar, promenera i 20 minuter. Cardio bränner kalorier och brända kalorier inte hjälper med dina ansträngningar viktökning. Fokusera mer på styrketräning och mindre på kondition.

Få tillräckligt med vila

Komma tillräckligt med sömn hjälper dig att återhämta sig från din träning och kommer att förbättra din emotionella hälsa. Det kommer att öka din energi, och det kommer att visa dig ytterligare en möjlighet att gå upp i vikt. Ha ett friskt läggdags mellanmål, som en jordnötssmör smörgås på fullkornsbröd, innan utvisning i för natten. De extra kalorierna kommer helt enkelt att lagras och hjälper dig att lägga några pounds.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:enkla sätt att få muskler

Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • hur man hittar klinisk forskning prövningar för medicinsk och psykisk ohälsa
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • enkla sätt att få muskler
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • om att vara perimenopausal
 • mäns sexuella sjukvård
 • bebisar och sköldkörtelproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com