klimakteriet och minnesförlust

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-30
Om det verkar som om du har utvecklat minne problem medan mitt i peri-klimakteriet och menopaus, är det inte din fantasi. Det är på riktigt. Det finns saker som händer i kroppen som påverkar hjärnan

Vikten av östrogen

Östrogen påverkar humör, uppmärksamhet, språkkunskaper och minne, enligt MyMemory. Org. När du är i klimakteriet, har du inte tillräckliga mängder östrogen. Det finns östrogen dockning platser i hjärnan, inklusive det område som är för minne, hippocampus. När östrogen nivåer är optimala, är dessa platser aktiveras av hormon. Östrogen kan höja nivåerna av kemikalier såsom signalsubstanser som är budbärare. En av dessa signalsubstansen kemikalier är acetylkolin, som är involverat i minnet. Andra neurotransmittorer inkluderar serotonin, som är involverat i vårt humör och dopamin, en annan kemikalie, som hjälper oss med vår motor samordning, och noradrenalin, som är involverat i autonoma funktioner, liksom humör, påverkas också av östrogen. När östrogen nivåerna är för låga, förmåga av nervceller prata med varandra försvåras.

Alzheimers

Juryn är fortfarande ute på huruvida östrogen hormonersättningsbehandling kan minska risken för Alzheimers sjukdom. Vissa forskare tror att det kan, medan andra är oeniga. The Women's Health Initiative Memory Study konstaterat att kvinnor som tog häst-derived östrogen hade en ökad risk för Alzheimers trots att resultaten från denna studie fortfarande kontroversiellt.

WHMS

Enligt Dr Claire Warga, författare till "Menopause och sinnet: Den kompletta guiden till hantera de kognitiva effekterna av Perimenopause och Menopaus inklusive minnesförlust, Foggy tänkande och språklig halka," symtom på Warga s Hormonella Misconnection syndrom (WHMS) inkluderar känsla dimmig, dimmig och bomull i huvudet, att förlora dina tankegångar, oförmåga att koncentrera sig. oförmåga att dra idéer kommer ut ur din hjärna på vilja och glömmer vad du gjorde eller vad du letade efter

Symtom

DrWarga har hävdat att en klimakteriet kan uppleva andra förändringar, bland annat att inte komma ihåg hur ett ord ska stavas, långsammare minne återvinna det, att glömma vad du just gjorde och glömma vad innehållet i en film var även om du bara såg den. Beteendeförändringar kan förekomma såväl som av misstag sätta diskmedel behållare i kylskåpet eller glömma hur du slår på datorn, som du har gjort tusen gånger förut. Du kan vända ord eller bokstäver när du skriver eller upptäcker att du tappade saker. Du kanske inte kan översätta vad du just hört och sätter in det i skrift. Du kan förlora dina automatiska färdigheter, som att köra bil. Du måste tänka, hårt, om vad du gör.

Vad göra

Om ditt minne och andra kognitiva funktioner ger dig ett anfall, diskutera detta med din läkare. Vissa kvinnor väljer hormonbehandling (HRT) men tänk på att det finns risker (ökad risk att få bröstcancer och hjärtsjukdomar) när du tar syntetiska hormoner. Andra kvinnor har valt att ändra sin kost eller örter bruk, såsom maca och silverax, för att lugna sina klimakteriebesvär och återställa mental klarhet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:blodtryck förklaras

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på högt blodtryck under graviditeten
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • normal baby vikt vid födseln
 • om att vara perimenopausal
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • Fakta om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • biverkningar efter Depo Provera
 • sexuella biverkningar av Flomax
 • pediatriska ögonproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com