omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-25
Dagens familjer ser sig ofta inför beslutet var att placera en äldre familjemedlem för vård --- hemma med en kär vän eller på ett vårdhem? Är det viktigt att ta hänsyn till kostnaderna för sjukvården, stress i samband med vård av äldre och kvaliteten i vården som kan erbjudas i varje miljö

Du behöver:. .
Engagemang för att minska ditt kolesterol
.
Hälsosam mat.
.
Läkemedel som hjälper till att minska kolesterol.
.
Motion.
.

Bakgrund

Den förväntade livslängden har varit på uppgång. För att anses "gamla" tidigare generationer bara var tvungen att nå det som nu anses vara i medelåldern. Enligt Hem eller sjukhem: Att göra rätt val, en bok medförfattare av Michael Salamon, Ph. D. , vuxna vanligtvis levde till en ålder av 45 eller 50 i början av 1900. Med få människor som lever länge nog för att delta i livet på sina barns familjer, väljer var äldre personer bör vårdas inte var ett bekymmer. Enligt Salamon bok, "Vårdhem som vi känner dem var oerhörda, eftersom det fanns ingen att bebo dem. "Däremot med 2001, administrationen on Aging uppskattas att medellivslängden ökat till det sena 70-talet utan några tecken på avmattning.

Frågor att tänka

Beslutande där en person ska vårdas i sina gamla ålder är inte enkelt eller svårt Familjerna kan känna sig överväldigad, med liten idé var att starta Salamon bok rekommenderar att familjerna anser saker som följande:. .

u2022 Enkel tillgång till badrum
u2022 Tillgång till ansvarsfulla vuxna att ta hand om äldre person
u2022 barnens ålder vid hemma och potentiella problem som begränsar saker som vänner kommer över eller hög musik spelas
u2022 olösta frågor mellan den äldre och den vuxna barn som han kommer eventuellt att leva.
u2022 Behov av äldre person (social interaktion, behandling, vård från insulin skott för en diabetiker patienten att byta blöjor eller mata en äldre person med sämre hälsa)

Kostnad

kostnaden för vård är en annan faktor vid beslut om att äldreomsorg i hemmet eller på ett sjukhem. Enligt Genworth Financial 2006 vårdkostnader Survey, det nationella genomsnittet i USA för hemvård är $ 194 per dag. Enligt AARP Bulletin Idag "Undersökningen utvärderade den dagliga kostnaden för hjälp i ett vårdhem för personer som lider av försvagande tillstånd, till exempel Parkinsons sjukdom. Det inbegrep inte kostnader för behandling, rehabilitering eller medicinering. "Försäkring eller Medicare kan täcka vissa kostnader för hemvård. Dessutom kan en äldre persons tillgångar, såsom försäljning av hem, hjälpa till att täcka kostnaderna. Ändå hemvård av äldre verkar många familjer vara ett mer prisvärt alternativ.

Det finns dock kostnader i samband med vård av äldre i hemmet. Kommer en äldre förälder behöver en rullstol eller privat sjuksköterska? Kommer ramper eller räcken behöver läggas till ett hem? Kommer tid måste tas bort av arbetet för att vårda en äldre person?

Stress

Omsorg om äldre ofta innebär en ansenlig mängd stress. Detta kan leda till övergrepp mot äldre både i hemmet eller på ett sjukhem. Hemma, ska det alltid finnas någon som kan lindra den primära vårdgivaren, om så bara för några timmar. Familjer av sjukhem bosatta bör ägna stor uppmärksamhet åt beteenden och attityder hos vårdgivare för att förhindra missbruk uppstår.

Vårdkvalitet

Nej två sjukhem är exakt lika. Varje kommer att erbjuda annorlunda sociala möjligheter, aktiviteter och bekvämligheter för äldre boende. Undersöka flera vårdhem grundligt för att avgöra om en äldre person skulle ha nytta av som bor där i stället för i hemmet av en nära anhörig. Genomföra intervjuer med vårdpersonalen. Ta reda på hur läkarbesök tas om hand om, vilka typer av aktiviteter erbjuds, och hur mycket personlig interaktion med hemvist kan förvänta sig. Be om remisser, om tillgängligt. Observera tillfället. Är folk ler? Finns det gruppaktiviteter äger rum, eller är alla inlåst på sitt rum? Ignorera inte magkänsla och instinkter som turer genomförs.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är ryggmärgsbråck?

Relaterade artiklar


 • graviditet rökning risker
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • om att vara perimenopausal
 • hur man hittar klinisk forskning prövningar för medicinsk och psykisk ohälsa
 • hur man dödar munsår
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com