perimenopausal problem

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-05-22
Före klimakteriet, kommer du gå igenom en övergångsfas som kallas klimakteriet. Och mycket som själva klimakteriet innebär det en fluktuation i hormoner. Menstruation oegentligheter är den överlägset vanligaste indikationen att du har flyttat in i denna sista fas av ditt reproduktiva liv, som varar allt från två till åtta år. Men du kan också uppleva värmevallningar, humörsvängningar och problem med blåsan

oregelbunden menstruation

För de flesta kvinnor i klimakteriet, de flesta problem kretsar kring menstruation. När du flyttar in i denna fas av ditt liv, kan din menstruationscykel förändras ofta drastiskt. Din perioder kan bli längre och tyngre än normalt. Du kan uppleva korta och lätta menstruation. Perimenopause kan även göra att du missar din tid helt och hållet. Men om menstruation längre än åtta dagar eller är mindre än 21 dagars mellanrum, bör du rådfråga en läkare, enligt Mayo Clinic.

Sleep Oegentligheter

Ett annat ganska vanligt problem med Perimenopause är en nyfunnen oegentligheter i din sömncykel. På grund av förändringen i hormonnivåer, kan det bli allt svårare för dig att somna eller sova. Det kan också föranleda en viss rastlöshet på kvällen, så att du måste uppleva sömnlösa nätter eller inte känner sig utvilad helt när du vaknar.

Humörsvängningar

Det är inte ovanligt att perimenopause att inleda problem i förhållande till ditt humör. Men dessa förändringar i humör drabbar ofta kvinnor i en mängd olika sätt. För vissa kvinnor blir irritabilitet den sanna kännetecken i denna fas av livet. För andra kan lätt svängningar i humöret utveckla under perimenopause. Du kan även hitta dig själv lider av en viss depression. Svårighetsgraden av humörsvängningar beror egentligen på den person som liksom den avgiftsbelagda andra symptom har på kroppen.

Förlust av libido

Perimenopause kan också orsaka problem med din libido. I denna situation kan det bli svårare för dig att bli upphetsad. Du kan ofta uppleva ett dopp i din sexuella behov eller önskningar. Samlag med bli smärtsam, orsakar en motvilja mot sex.

Förhöjt kolesterol

förhöjt kolesterol är känt för att bli ett problem för vissa kvinnor går igenom klimakteriet. Om du utvecklar högt kolesterolvärde som en följd av klimakteriet, är det oftast beror på en stegring i low-density lipoprotein (LDL) kolesterolet samt ett dopp i high-density lipoprotein (HDL) kolesterolet. De två förändringar i kolesterol i hög grad kan påverka din totala kolesterolhalten i blodet.

Benskörhet

Ibland kan perimenopausen öka risken att utveckla osteoporos, vilket är en förlust i bentäthet. Detta är till stor del kopplad till nedgången i östrogen, så tala med din läkare om behandlingsalternativ för denna komplikation (liksom andra problem) i klimakteriet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?

Relaterade artiklar


 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • pediatriska ögonproblem
 • om att vara perimenopausal
 • om hormon obalanser i flickor
 • hur man håller barnen friska under H1N1 influensapandemi
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com