vad är ryggmärgsbråck?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-05-25
Spina bifida är den vanligaste neuralrörsdefekt. Dessa defekter är sjukdomar i hjärnan som uppstår om det finns ett problem med skapandet av neuralrörsdefekter, en process som vanligtvis är klar under den första månaden av graviditeten. Ofullständig utveckling i hjärnan, ryggmärgen eller deras skyddsbeklädnad, hjärnhinnorna, präglar ryggmärgsbråck

Du behöver:. .
Åtagande att minska ditt kolesterol
.
Hälsosam mat.
.
Läkemedel som hjälper till att minska kolesterol.
.
Motion.
.

Typer av ryggmärgsbråck

mildaste, och vanligaste, är form occulta, som sällan är handikappande eller orsakar symtom. I denna typ av ryggmärgsbråck, kotor är missbildad men som omfattas av ett lager av hud.

Stängd neuralrörsdefekter, en annan typ av ryggmärgsbråck, inkluderar en mängd fel, med missbildningar i ben, fett eller membran. Även om det kan finnas några symtom, dessa brister också kan orsaka ofullständig förlamning eller dysfunktion i utsöndringsorganen systemet. Webbplatsen för dessa brister kan synas som en hårtofs eller grop.

I meningocele, en tredje typ av ryggmärgsbråck, finns det en deformation meningerna genom spinal öppning, som inte får täckas av hud. Det finns en rad effekter som liknar slutna neuralrörsdefekter.

Den sista och allvarligaste typen av ryggmärgsbråck är ryggmärgsbråck, som en öppning i ryggen utsätter ryggmärgen. Detta kan orsaka ofullständig eller fullständig förlamning av kroppen nedanför öppningen. I både myelomeningocele och meningocele märks det en säck fylld med vätska syns på baksidan.

Orsaker

Även näringsmässiga, genetiska och miljömässiga faktorer misstänks spela en roll, med otillräcklig folsyra i moderns kost ser ut att vara en avgörande faktor, de exakta orsakerna till ryggmärgsbråck fortfarande oklara.

Prenatal Diagnoser

Innan födseln kan ryggmärgsbråck hittas med ultraljud eller moderns serum alfa-fetoprotein screening göras under andra trimestern. Om onormala mängder av alfa-fetoprotein passerar moderkakan till moderns blodomlopp, kan detta visa att det finns en neuralrörsdefekt, trots att det inte tyder specifikt att det är ryggmärgsbråck. Ytterligare tester kan bidra till att avgöra orsaken.

Postnatal Diagnoser

Spina bifida upptäcks innan födseln i de flesta fall, men vissa lindriga fall kan märkas först efter födseln och mycket lindriga fall kan aldrig spåras. Efter födseln får ryggmärgsbråck kan detekteras med en rutinmässig röntgen och undersökas närmare genom en MR eller datortomografi.

Behandling

Det finns ingen bot för ryggmärgsbråck, ofta kirurgi utförs strax efter födelsen till nära felet för att förhindra infektion och ytterligare trauma. Kirurgi är inte utförs i lindriga fall. I svårare fall kan fostret operationen skulle utföras.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Fakta om Cheerios

Relaterade artiklar


 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • pediatriska ögonproblem
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • Vilka typer av ben finns i kroppen?
 • om hormon obalanser i flickor
 • normal baby vikt vid födseln
 • biverkningar efter Depo Provera
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com