vad man ska göra för ont i ryggen?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-01
Enligt Mayo Clinic, kommer fyra av fem personer upplever smärta i nedre ryggen i USA. Ryggont är också den vanligaste skälet till att folk besöker sin läkare. Orsaker till ryggsmärta kan vara muskulös, eller allvarligare-som en brusten disk, vilket orsakar nervsmärtor. Lyckligtvis finns det många behandlingsalternativ för ryggvärk, inklusive läkemedel, sjukgymnastik, kirurgi och akupunktur

Medicinering Behandling Alternativ

För mild ryggvärk, får en läkare rekommendera att ta en over-the-counter smärtstillande medicin samt sängläge. Men om smärtan varar längre, kommer läkaren att förskriva sannolikt läkemedel, såsom antiinflammatoriska läkemedel, Hydrocodone eller kodein. För kronisk ryggvärk, Mayo Clinic rapporter om att vissa patienter upplever lättnad med antidepressiva läkemedel.

Sjukgymnastik Alternativ

Sjukgymnast och rygg övningar kan också vara till hjälp för ryggsmärtor. Under processen kommer terapeuter att visa dig övningar som kan göras hemma för att stärka din rygg och muskler i bukhålan. En terapeut kan också använda värme på ryggen för att lindra muskelvärk.

antiinflammatoriska Injektioner

För smärta som strålar ner benet, kan din läkare rekommendera kortison. Detta är en anti-inflammatorisk medicin som injiceras i närheten av din ryggmärgen och minskar inflammation runt nerverna. Denna behandling ger normalt lättnad för cirka sex veckor.

Kirurgiska alternativ

De flesta tillbaka frågor kan lösas utan kirurgi, men vissa kräver detta mer invasiv behandling. Kirurgi är vanligtvis reserverad för människor som lider av ett diskbråck, som komprimerar nerven. Det finns fyra alternativ för kirurgi, inklusive: fusion, disk ersättning, ta bort en del av disken och ta bort en del av kotan. Din kirurg kommer att utvärdera din rygg för att avgöra vilket förfarande kommer att ge den mest smärtlindring för dig.

Alternativ

För mild till måttlig ryggvärk, kan alternativa möjligheter till hjälp. Enligt Mayo Clinic, kan akupunktur behandlingar vara effektivt för kronisk smärta lider. Andra alternativ inkluderar kiropraktisk manipulation och massage.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:smittsamma sjukdomar hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • graviditet rökning risker
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • mäns sexuella sjukvård
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com