vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-31
IVS står för provrörsbefruktning. Detta är en process som är avsedd att hjälpa en kvinna att bli gravid genom gödslar spermier utanför kroppen och sedan implantera det i kvinnans livmoder.

Vissa läkare placera alla sina patienter på p-piller på i början av sin behandling. IVS är en viktig behandling i fertilitet när andra metoder för assisterad reproduktiv teknologi har misslyckats

om mens

Menstruation kan köras på ett genomsnitt av en 28 dagars cykel, det varierar från kvinna till kvinna. I början av varje cykel börjar nivån av östrogen att stiga. Östrogen är en kvinnlig hormon som påverkar många aspekter av kroppens funktion. Vid denna punkt i menstruationscykeln, hjälper det att tjockna slemhinnan i livmodern att förbereda ett befruktat ägg.

Nivåerna av östrogen topp omkring 14 dagar efter starten av cykeln. Vid denna tid en äggstock släpper ett enda ägg. Detta kallas ägglossningen, varefter halterna av progesteron börjar stiga. Progesteron är ett andra hormon som agerar på ett liknande sätt som östrogen, förtjockning av livmodern foder.

Ägg frigörs under ägglossningen färdas genom äggledaren mot livmodern. Om det blir befruktade och framgångsrikt implantat sig i livmoderslemhinnan, är befruktningen då anses ha ägt rum.

Om befruktningen inte sker, nivåerna av både östrogen och progesteron sjunker. Detta föranleder förtjockade livmoderslemhinnan att kasta, början menstruation.

Vad är preventivmedel?

P-piller innehåller hormonerna östrogen och progesteron i syntetisk form. P-piller tas oralt för att förhindra ägglossning och därmed graviditet. Det sätt som graviditet förhindras är att upprätthålla en mer enhetlig nivå av hormoner. Utan den markanta östrogen nivåer, inte i äggstockarna inte ta emot en signal att släppa ett ägg.

Dessutom p-piller ge upphov till att tjockna livmoderhalsens slem, vilket hindrar spermier från att nå ägget. Åtminstone, ser den till att färre spermier når ägget, bör det släppas. Det gör också livmoderslemhinnan oemottaglig för implantation av ett befruktat ägg.

Typerna av kombinationer P-piller

Kombinationen piller är den typ som vanligen förknippas med begreppet "p-piller. " Dessa piller kallas kombinerade p-piller eftersom de använder en blandning av östrogen och gestagen. Gulkroppshormon är en syntetisk form av progesteron.

De flesta kombinerade p-piller använder samma form av östrogen som kallas etinylestradiol. De typer av progestin variera beroende på tillverkare.

Dessa piller finns ofta i 21-dagars paket eller 28-dagars förpackningar. Den 21-dagars paket innehåller alla aktiva tabletter, i sju dagar finns det inget piller att ta. Med 28 dagars förpackningen finns 21 aktiva tabletter och 7 inaktiva tabletter placebo.

Tre typer av kombinerade p-piller är monofasiska, bifasisk och trifasisk. Monofasiska typer har samma mängd hormoner per piller. Bifasisk p-piller innehåller olika mängder östrogen och gestagen. Med trefasiskt piller dosen förändras varje sju dagar och innehåller tre olika nivåer av hormoner per piller. Med varje typ av kombination piller, endast den aktiva piller har de hormoner, oavsett om de kommer i 21-dagars eller 28 förpackningar dag.

Varför ta Preventivmedel med IVF?

Enligt American Association Fertilitet, mer än 15 procent av alla par i Amerika har svårt att tänka ett barn. Det finns ett antal andra behandlingar som oftast försökte tidigare i Vetro befruktning beslutas.

Normalt kommer läkaren att starta IVF-behandling från den tidpunkt då kvinnans menstruation börjar. Hormonnivåerna är noggrant och lågdos p-piller används ofta i 10 till 14 dagar efter en period. Detta gör att behandlingen kan justeras utan att påverka ovariellt svar på stimulering.

Kostnad för IVF

Som med de flesta medicinska procedurer, kan kostnaden variera från patient till patient och läkare till läkare. Kostnaderna omfattar utgifter labbet granskning av ungefär $ 300, kan ultraljud och andra laborationer vara $ 3. 000. Återvinning eller insamling av ägg $ 1,500, kostnaden gödsling lab $ 2000. Embryotransfer på $ 1,000 och ägglossningen droger $ 2000. Att göra $ 9. 800 en boll park siffra på hur mycket detta förfarande kan kosta.

Framgången är 35 procent i genomsnitt. Detta innebär att det kan ta flera omgångar av behandling innan befruktningen lyckas och en graviditet förs till sikt. Ofta finns finansiering alternativ samt stöd från sjukförsäkring. En patient bör kontrollera med sin läkare och försäkringsgivaren innan de vidtar någon medicinsk åtgärd.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:klimakteriet och minnesförlust

Relaterade artiklar


 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • hur man ska leva till 100 år gamla eller mer
 • normal baby vikt vid födseln
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • blodtryck förklaras
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar
 • Fakta om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • struktur av blodkärl
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com