Hur lång tid tar preventivmedel?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-23
Enligt American Graviditet Association (APA), preventivmedel eller preventivmedel är en term som används för fem olika metoder människor använder för att förebygga oönskade graviditeter. Av dessa metoder, påverkar bara hormonella preventivmedel inte med naturlig handling av sexuellt umgänge. Även om vissa av dessa hormonella preventivmedel börja träda i kraft omedelbart efter behandling, några metoder kräver en tid för att träda i kraft. Om du funderar på att tala med din läkare om hormonell antikonception, är det viktigt att veta när du kan vara redo att säkert njuta av ditt kärleksliv igen.

Perorala antikonceptionsmedel

p-piller, mer känd som "p-piller," använda syntetiska hormoner för att antingen förhindra menstruationscykeln, producerar tjockare livmoderhalsen för att avskräcka ingången av sperma eller tunn livmoderslemhinnan att motverka implantation av ett befruktat ägg. Vissa mediciner kombinera dessa effekter för mer effektiva preventivmedel. APA rekommenderar dagligt intag av din ordinerade p-piller vid samma schemalagda tiden varje dag. Enligt TeensHealth. org är det särskilt viktigt att ta tabletter med endast progesteron vid samma tid varje dag på grund av hormonella risker

De flesta p-piller recept innehåller 28 tabletter: 21. Farmaceutiska läkemedel och sju placebo. Placebo är tagna under en ned-gången i menstruationscykeln som inte kräver medicinering. Efter att ha påbörjat aktiv medicinering kommer p-piller börjar verka efter sju konsekvent dagar p-piller. Tills dess är det föreslog att kvinnan också använda en barriärmetod form av preventivmedel, t. ex. kondom, med sin partner.

Depo-Provera

Depo-Provera är ett recept injektion som innehåller Depo-medroxiprogesteronacetat (DMPA) eller gulkroppshormon. DMPA är en syntetisk hormonbehandling som förhindrar ägglossning, tjocknar livmoderhalsen och minskar det befruktade ägget förmåga att implantatet sig på livmoderslemhinnan. Efter att du har injicerats med Depo-Provera, kommer medicinering börja gälla efter 24 timmar. Efter den tiden behöver du inte ta emot medicin för 11 till 13 veckor. Det rekommenderas att du schemalägger ditt nästa slag ett par veckor innan medicinen avtar, i händelse av ett behov av att lägga om ditt besök.

Lunelle

Lunelle är en annan recept injektion som innehåller syntetiska former av både progesteron och östrogen. Lunelle måste ges till en kvinna under de första fem dagarna av hennes period, men så snart behandlingen har administrerats, är den kvinnliga skyddas mot oönskade graviditeter. Lunelle kräver regelbundna tillämpningar av behandling varje månad. Däremot kan kvinnor som tar Lunelle återfå sin fertilitet snabbare efter behandlingen än kvinnor som har tagit Depo-Provera.

NuvaRing

NuvaRing och andra liknande ringformade preventivmedel är vaginal ringar in manuellt insidan av kvinnliga och får sitta i tre veckor. Eftersom NuvaRing vilar inne i slidan, släpper det låga doser av syntetiska hormoner som samverkar med äggstockarna för att förhindra ägglossning och befruktning. NuvaRing tas bort under den fjärde veckan av cykeln, när kvinnan har mens. Ungefär som andra icke-injicerbara former av hormonella preventivmedel, kommer NuvaRing att kunna stoppa en oönskad graviditet uppstår efter sju dagars användning.

Birth-Control Patch

preventivmetod plåster utför samma jobb som p-piller och andra hormonella preventivmedel. Det förhindrar ägglossning, tjocknar vaginal slem och förhindrar uterusimplantation. Födelse-kontroll korrigeringsfiler föreskrivna månatliga och består av tre separata patchar. Den första Plåstret bör appliceras under första veckan av kvinnans menstruationscykel, under denna tid bör en kvinna använda en annan form av preventivmedel under samlag. Efter sju dagar är den andra applicerade korrigeringen, som ersätts av en tredje lapp efter ytterligare sju dagar. Efter det tredje plåstret har applicerats i sju dagar, är plåstret avlägsnas och behandlingen avslutas för en vecka så att menstruation att inträffa. Den p-plåster ska appliceras på antingen skinkor, mage, överarmen eller övre delarna av bålen.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:lekutrustning säkerhet

Relaterade artiklar


 • Hur lång tid tar preventivmedel?
 • vad man ska göra för en näsblödning?
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • tecken och symtom på högt blodtryck under graviditeten
 • klimakteriet och minnesförlust
 • gör det själv tarm rengöra
 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • struktur av blodkärl
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com