Vad innebär det att vara 80 utplånas?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-30
Utplåning är den term som förlossningsläkare använder för att beskriva vissa förändringar i livmoderhalsen innan förlossningen. Som frisättningsmetoder, kommer ditt barn att släppa mot livmoderhalsen, eller lägre livmodern. Som svar på denna förändring i position, väggarna i livmoderhalsen börjar utplåna eller tunt ut, för att ge utrymme för barnets passage. 80 procent utplåning i kombination med stigande cervix dilaterad --- eller öppning --- är ett typiskt tecken på att aktiva förlossningen är nära till hands

Förståelse Utplåning

Under den senare delen av normal graviditet, kommer ditt barn att ändra sig inuti livmodern, om ett huvud-down profil inför födseln. När din kropp känner av detta positionella förändring, skickar den signaler till tillfälligt ändra formen på livmoderhalsen. Den ordning och hastighet i denna cervixförändring varierar från person till person. Om du är en första gången mamma, kan processen för utplåning börjar några veckor före utsatt datum, och kommer i allmänhet att hända i förväg om tecken på vidgning. Om du har fött barn tidigare, kommer dilatation hända normalt före utplåning.

Första stadierna av Utplåning

När utplåning börjar kommer förändringar i din hals väggar lossa en skyddspluggen av slem som bildas tidigt i graviditeten. Passage av slemproppen genom slidan, så kallade "show," är din tecken på att livmoderhalsen gallring pågår. I vissa fall blod leds tillsammans med slem, vilket leder till ett tillstånd som kallas "jävla show. " Visa är en enkelt sätt att markera inriktning eller förlossning, men det är också lätt att missa. Men oroa dig inte om det passerar obemärkt. Även om det är ett användbart markör för evenemang, saknas det bär inga medicinska konsekvenser.

Utvecklingen av Labor

Vid något tillfälle i början av första etappen arbetskraft, börjar du uppleva utplånande och utvidgning samtidigt. Dessa cervix förändringar kommer att åtföljas och påskyndas genom sammandragningar i livmodern, och det är kombinationen av dessa tre faktorer som kommer att bestämma den övergripande tidsplanen och framsteg på arbetsmarknaden.

utvecklingen av arbetskraften är notoriskt omöjliga att bedöma, men förändringar i cervix utplånande och utvidgning --- kombination med längd och svårighetsgrad av sammandragningar --- ge några grova riktlinjer för status på din förestående leverans . Utplåning mäts som en procentandel av tjockleken på livmoderhalsen väggen, medan dilatation mäts i centimeter av öppenhet. Tidigt kan utplåning vara 10 procent, medan dilatation kan vara noll till en centimeter. Som första skede arbetsmarknaden utvecklas kommer utplånande och dilatation förväg i oregelbundna intervaller.

Utplåning, Utvidgning och aktiv arbetsmarknadspolitik

Din huvudsakliga referenspunkter i att påskynda tidigt stadium arbetskraft kommer att vara en förkortning av tiden mellan värkarna. När värkarna sista en minut eller längre --- och komma varannan eller var tredje minut --- du närmar dig eller kommer in aktiv arbetsmarknadspolitik och ska gå vidare till den plats du har ordnat födelseprocess. Medicinsk personal kommer då att övervaka din utplånande och utvidgning. Vanligtvis när livmoderhalsen har utplånats 80 procent och vidgade fyra centimeter, kan du förvänta dig en ökning av den aktiva arbetsmarknadspolitiken leder till födelsen av ditt barn.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:spädbarn hjärtproblem symtom

Relaterade artiklar


 • hur man tränar yoga i din lilla vardagsrum
 • tecken och symtom på mono i barn
 • vad är orsakerna till ständiga hicka?
 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • om hormon obalanser i flickor
 • Fakta om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • förhållandet mellan depression och alkohol
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com