Vilka är de behandlingsmetoder för ryggmärgsskada?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-09
Enligt Mayo Clinic, ryggmärgsskada innebär mycket av kroppen. Det centrala nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen, och kontrollerar större delen av kroppens funktioner. Ryggmärgen går från hjärnan till midjan, och bär meddelanden från hjärnan till resten av kroppen. De flesta av ryggmärgsskador orsakas av bilolyckor, fall eller idrottsskador. Prognosen för återhämtning är beroende på omfattningen av skadan. Men många behandlingar finns för att minimera ryggmärgsskada och arbeta mot att få tillbaka kroppens funktioner.

Du behöver:
vätska grapefrukt utsäde utdraget
. vatten.
Cup.
sked.

Mediciner

Enligt National Institute of neurologiska störningar i kliniska prövningar, människor som fick medicin Metylprednisolon inom de första åtta timmar efter traumat hade bättre återhämtning ansträngningar sedan de som inte fick läkemedlet. Detta läkemedel, som minskar inflammation i nerverna, kan minska skadorna.

Dessutom patienter är ofta föreskrivna läkemedel som hjälper dig att hantera symptom i samband med sjukdomen. Dessa mediciner ge patienterna bättre kontroll över sin blåsa och tarmrörelser.

Justering av Spine och kirurgi

Efter skadan har inträffat, justering av ryggraden behövs så snart som möjligt. Denna behandling anpassar ryggraden med ett stag och minimerar ytterligare skador.

Efter evenemanget kan patienten också behöva kirurgi, som kommer att ta bort fragment runt ryggmärgsskada. Dessutom kan halskotan frågor måste lösas under operation. Enligt Mayo Clinic, en del kirurger anser att en operation för att lösa dessa frågor bör ske så snart som möjligt.

rehabilitering

Behandling av en ryggmärgsskada innefattar rehabilitering av muskler för att ge patienten bästa möjliga rörlighet. Under denna process kommer terapeuten fokus på att bygga ben och arm styrka, och få tillbaka den finmotorik som hjälper människor att slutföra dagliga samtalen. Dessa behandlingar är normalt tillgängliga på sjukhus eller rehabilitering medicinsk praxis.

Återvinning Outlook

Enligt Mayo Clinic, kan återvinning för ryggmärgsskador påbörjas så snart som en vecka efter händelsen och upp till sex månader. Om ingen indrivning har börjat inom ett till två år efter händelsen, är skadan sannolikt att vara bestående och behandling kommer att vara inriktad på att ge patienterna mer oberoende (genom rehabilitering) i sitt dagliga liv.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:AA information

Relaterade artiklar


 • te och viktminskning
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • AA information
 • ömmande leder i klimakteriet
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • Vilka typer av ben finns i kroppen?
 • enkla sätt att få muskler
 • hur man hittar klinisk forskning prövningar för medicinsk och psykisk ohälsa
 • Fakta om Cheerios
 • beteendeförändringar med Medelhavsdieten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com