arbetskraft tecken under graviditeten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-15
Trots den konventionella visdomen att "du vet" när du är i arbete, det är inte alltid lätt att säga när arbetet börjar, i synnerhet om graviditeten är din första. I sanning, om arbetskraft har utlöst medicinskt, det är omöjligt att säga exakt när arbetsmarknaden är på väg att börja. Misströsta inte, dock. Det finns flera klassiska tecken som kan berätta om förlossningen är nära förestående

Sammandragningarna

uteruskontraktionerna är den arketypiska tecken på nära förestående arbete. Men det är inte varje sammandragning en sann tecken på arbetskraft. Många kvinnor upplever Braxton-Hicks kontraktioner, en oregelbunden åtstramning av buken som kan börja i den andra trimestern och är vanligtvis inte smärtsamt. True sammandragningar göras med jämna mellanrum, blir starkare allteftersom tiden går, och inte minska i intensitet när du ändrar position eller flytta. De börjar ofta i nedre delen av ryggen och linda runt till framsidan av buken.

Bloody Show

Under graviditeten är livmoderhalsen blockeras av en tjock tuss slem som hindrar bakterier från att komma in i livmodern. När livmoderhalsen börjar förbereda sig för arbete, börjar den tunna och vidga och slemproppen drivs ut. Denna kontakt kallas "blodig visa" på grund av den rosa-bruna blod som det är ofta färgat. Om du ser blodiga visa, kan du förvänta dig att starten av arbetskraft är allt från två timmar till två veckor bort.

Hinnbristning

Trots att många kvinnor förvänta arbetskraft till att börja med brytandet av sac av amnionvätskorna , enligt den amerikanska Graviditet Association, endast 10% av gravida kvinnor har denna erfarenhet. Men om du upplever en forsa eller rännil av en klar, luktfri vätska, kan du bli en av de få. Ge vätskan en nosa för att se till att det inte är urin, dock, och ring din läkare omedelbart om vätskan färgas gröna eller lukter foul eftersom det kan vara ett tecken på infektion. Generellt om ditt vatten bryts, kommer arbetskraften att börja inom några timmar.

Häckande

Många kvinnor upplever en explosion av aktivitet och energi strax innan jag går in arbetskraft. De har lust att städa huset, förbereda barnets rummet, omorganisera sina garderober och mycket mer. Detta kallas kapsling, och det tros vara naturens sätt att hjälpa mamma att få så mycket som möjligt för innan barnet kommer.

Utvidgning

livmoderhalsen börjar vidga (öppna) som förberedelse för passagen av barnet genom slidan. Dilatation mäts i centimeter och livmoderhalsen bedöms fullt dilaterade på 10 centimeter. Den utvidgning av cervix kan uppstå under flera dagar eller veckor, men oftast händer i den sista månaden av graviditeten. Ju mer dilaterade du är, desto större chans är att aktiva arbetsmarknadsåtgärder är precis runt hörnet.

Utplåning

När den nedre delen av livmodern förbereder sig för arbete, börjar livmoderhalsen för tunn och stretch, som gör det möjligt för passage av barnet. Denna gallring kallas utplåning. Du kommer inte veta om din livmoderhals är utplånat. Endast din läkare kommer att kunna berätta. Utplåning sker oftast inom en vecka eller två av förlossningens början.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet

Relaterade artiklar


 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?
 • normal baby vikt vid födseln
 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • struktur av blodkärl
 • fakta om ADHD hos barn
 • perimenopausal problem
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • typer av mini piller
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com