beteendeförändringar med Medelhavsdieten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-08
Det finns ingen specifik kost som är medelhavskosten. Istället för ekonomiska vinster från Medelhavsdieten handlar lika mycket om livsstil som de är om innehållet i måltiderna. American Heart Association ligger något under rekommendera Medelhavsdieten som hjärtvänlig, men erkänner att dieten och kanske livsstilen i Medelhavsområdet människor som följer det kan vara ansvariga för sina sänka kolesterolnivåerna och dödsfall som följd.

Du behöver:
vätska grapefrukt utsäde utdraget.
vatten.
Cup.
sked.

Basics

gemensamhet i val av mat bland de 16 länderna i Medelhavsområdet är att betrakta som hälso-faktorer i vad som kallas Medelhavsdieten. Andra vanliga bindningar mellan de som bor i Medelhavsområdet och uppvisar god hälsa livsstil som inkluderar regelbunden fysisk aktivitet och förmåga att hantera positivt med livet påfrestningar.

Ordet "diet" i Medelhavsdieten hänförlig till övergripande livsmedel och drycker rekommenderas och /eller konsumeras, snarare än de konnotationer att dessa rekommendationer är avsedda endast för viktminskning.

beteendeförändringar (äta)

Som vid alla stora förändringar i de typer och mängder av livsmedel som äts fortlöpande kräver byta till en Medelhavsområdet stil kostförändringar tanke-, beteende och handling.

Det är först viktigt att förstå vilka typer av livsmedel och drycker är en del av denna diet, och vilka typer av livsmedel skall undvikas. Lärande Hoa ofta att äta några av de livsmedel, tillsammans med portion storlekar, kommer också att vara avgörande.

Ursprungligen förändringen i kosten stil kommer att kräva mycket medvetet tänkande, från måltid planering till matinköp att tillagningen . Under en period av flera veckor och med upprepade anslutning till den nya kosten stil, kommer ändringarna börjar bli rutin och andra natur.

Beteendeförändringar (fysisk aktivitet)

För att få de mest hälsofördelar av att byta till Medelhavet stil diet, kommer det att bli nödvändigt att öka din dagliga fysiska aktiviteten till minst 30 minuter per dag. Dessa förändringar kan ske stegvis med början med 15 minuters måttlig fysisk aktivitet varje dag och så småningom arbeta upp till 30 minuter.

30 minuter (eller mer) varje dag av fysisk aktivitet behöver inte göras i en bit av tiden. Tio eller 15 minuters fysisk aktivitet sker vid olika tidpunkter och lägga upp på din dagliga fysiska aktiviteten mål kommer att ge samma totala hälsofördelar.

Beteendeförändringar (mentala /emotionella)

Kanske är du redan en person som hanterar livets påfrestningar utan onödiga ångest eller ångest, i så fall behöver du inte ändra ditt beteende i detta avseende. Många människor är dock fångas upp i deras dag-till-dag aktiviteter och ofta hitta dem deprimerande, ångestframkallande eller helt enkelt för mycket att hantera.

Stress är en del av livet, ingen av oss kan undvika det, men vi kan ändra hur vi väljer att reagera på det. Att ta tid för dig själv varje dag, om bara ha en lugn badkar, kan vara ett sätt att avstressande. Meditation, yoga, motion, en hobby, positiv self-talk --- Dessa är alla metoder som människor använder att hantera stress.

Vad du än väljer att prova så att du kan känna dig mer lugn och kunna klara rutin betonar kommer att ta en tid innan denna verksamhet känns "normalt. " När du hittar något som fungerar för dig, stanna med det, innan lång tid det kommer att bli andra natur för dig.

Diet Grunderna

Medelhavet stil diet består av generösa mängder frukt och grönsaker dagligen, olivolja till matlagning och dressingar, hela korn livsmedel, nötter, frön, potatis, måttliga mängder av fisk, men lite kött , lite mjölkprodukter utom yoghurt och vissa ostar, några ägg, och låg till måttlig konsumtion av vin.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär

Relaterade artiklar


 • om hormon obalanser i flickor
 • yoga lärdomar för barn
 • Fakta om Cheerios
 • struktur av blodkärl
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • tecken och symtom på mono i barn
 • hur man kan minska kolesterol
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • graviditet rökning risker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com