botemedel mot melasma

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-16
Melasma, eller "graviditet mask", är ett tillstånd som uppträder hos kvinnor som är gravida, med hormonersättningsterapi eller på hormonella preventivmedel. Det är en djupare eller mörkfärgning av pigment på huden i solexponerade områden, såsom näsa, kinder och panna. Vanligare hos kvinnor i färg, kan det vara pinsamt. Du kan se din hudläkare efter bot och behandling

Stoppa Hormoner

Sedan melasma orsakas av hormonerna östrogen och progesteron, det bombsäkert sätt att bota det är att stoppa hormoner. Detta kan innebära letar efter en alternativ form av icke-hormonella preventivmedel, letar efter andra behandlingsalternativ för ersättning hormoner, eller är det enklaste sättet att bota melasma-med en baby. När hormonerna inte längre finns i kroppen, kommer hyperpigmentering stanna och din melasma ska blekna i så lite som en vecka. I vissa fall tar melasma inte bleknar efter graviditet eller nedläggning av hormoner, i vilket fall patienten kan söka andra sätt att bota sin melasma.

Dermatologiska behandlingar

Efter att ha besökt din hudläkare om din melasma, kan hon ordinera flera kurer, varav en del kan göras på kontoret, och några som du tar med dig hem och fortsätta som en del av en hudvårdsserie regim. Lotioner och krämer som innehåller ingredienser som töm A azelainsyra eller Kojic acid är framgångsrika i att bleka melasma med en regim hemma. Din hudläkare kan också utföra procedurer, t. ex. en kemisk peeling för att bränna de yttre lagren av huden bort och lämnar de nyare, lättare huden bakom, eller dermabrasion, som effektivt stöts bort det översta lagret av huden, att försöka ta bort de drabbade huden .

Laserbehandling

Om din melasma är allvarlig nog, eller om den inte har svarat på andra kurer, kan din hudläkare rekommendera laserbehandling som ett mycket effektivt sätt att bota din melasma gång för alla. Eftersom melasma är resultatet av mörka pigment i ansiktet, kan en laser rikta effektivt dessa pigment och ta bort dem. Laserbehandling kan vara dyrt, och det brukar ta en till tre behandlingar att se resultat. Men om du har envis melasma, sedan laserbehandling kan vara ett effektivt botemedel för dig.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:arbetskraft tecken under graviditeten

Relaterade artiklar


 • fakta om ADHD hos barn
 • förhållandet mellan depression och alkohol
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • tecken och symtom på högt blodtryck under graviditeten
 • hur man dödar munsår
 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • graviditet rökning risker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com