fysiska symptom på ägglossning

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-05
Ägglossningen är en del av en kvinnas regelbundna månatliga menstruationscykeln. Under denna tid, är ett ägg frigörs från äggstockarna, och kvinnan kan bli gravid om sperma förenas med ägget. För kvinnor som väljer att inte använda receptfria preventivmedel men inte vill bli gravid, att veta när de har ägglossning är avgörande. På samma sätt för kvinnor som försöker bli gravid, i vetskap om de dagar de är mest fertil kan hjälpa dem att bli gravida. Lyckligtvis för kvinnor i båda grupperna, synliga symptom medfölja ägglossning.

kroppstemperatur

Under ägglossningen, kroppstemperaturen ökar något. För denna metod för att vara exakt, måste du veta vad din vanliga kroppstemperatur är över en tidsperiod. De flesta experter menar att kartlägga din temperatur under minst två månader före förlitar sig på kroppstemperatur test för ägglossning. Du kommer att börja genom att ta din temperatur första sak varje morgon och registrera antalet på ett sjökort. Under ägglossning, kommer du att märka en liten ökning av temperaturen på ca 0,4-0,6 grader.

Livmoderhalssekretet

Under ägglossning, slem frigörs från livmoderhalsen kommer märkbar förändring i mängd och konsistens. Eftersom slem hjälpmedel i ushering spermierna i ägget, ökar kroppens naturligt mängd slem som frigörs vid ägglossning. Dessutom blir slem som normalt är tjock och vitaktig klara och hala, ungefär som äggvita.

Buksmärta

Ungefär 20 procent av kvinnorna kommer att uppleva obehag vid ägglossningen, som orsakas av ägget rör sig nedåt i fallopian röret. Smärtan varierar från kvinna till kvinna, men kommer generellt att innebära en molande värk eller kraftiga smärtor. Smärtorna kommer vanligtvis vara centrerad i höger på nedre delen av magen. För vissa kvinnor är smärtorna korta och varar bara några sekunder eller minuter, för andra kan de sista i timmar.

Ökad libido

Under ägglossningen kommer många kvinnor upplever en märkbar ökning av libido. Detta är kroppens sätt att uppmana kvinnor att ha samlag, vilket leder till befruktning av ägget. Ökad vilja är inte ett bergsäkert fysiska symptom på ägglossning, men om du upplever andra tecken förutom en ökning av libido, är det troligt att du har ägglossning.

Acne

Förändringar i hormonnivåer under ägglossningen kan ge upphov till att producera större mängder av oljor som släpps på huden. När detta händer, många kvinnor upplever en ökning av mängden fläckar på huden. Vanligtvis är dessa ligger i "T-zonen" i ansiktet, eller i pannan, näsan och hakan. Liksom en ökning av libido, kan ett utbrott av akne vara ett resultat av andra faktorer, och bör endast ses som ett tecken på ägglossning när andra symptom har även erfarenhet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • fysiska symptom på ägglossning
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • enkla sätt att få muskler
 • struktur av blodkärl
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • blodtryck förklaras
 • normal baby vikt vid födseln
 • om att vara perimenopausal
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com