hem rättsmedel för att behandla huvudlöss

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-18
Huvudlöss är små, vinglösa insekter som lever av blod och hud. Det är lätt att bli angripna, eftersom detta villkor är oerhört smittsamt-särskilt bland barn i skolåldern. En kvinnlig lus lägger cirka 100 ägg, som också kallas gnetter, på individuella hårstrån var 20 dagar, så det är absolut nödvändigt för att bli av varje nit för att avsluta snabbt cykeln löss liv. Hemgjord schampo och behandlingar, kopplas samman med kamning, är alla effektiva huskurer som kan hjälpa behandla huvudlöss.

Hårschampo

Använd eteriska oljor. Tea tree, eukalyptus och olivolja har alla varit framgångsrika i att döda löss och göra NIT avlägsnandet lättare. Laga din egen hemmagjorda löss schampo genom att lägga till 3 msk. olivolja, 1 tsk. tea tree olja och 1 tsk. eukalyptusolja till någon milt schampo. Efter schamponering, skölj håret med en vinäger behandling består av 1 kopp vatten och 2 msk. ättika. På grund av ättika är sura innehåll är det till stor hjälp i lossa nits från hårstrån. Efter schampo och skölj, kamma ut alla döda löss och gnetter med en luskam.

Leave-in Behandlingar

Prova majonnäs eller olivolja. Båda dessa är bra för kväver löss, samt underlätta NIT avlägsnandet. Släck håret med olivolja eller majonnäs och försiktigt placera det i en duschmössa för att undvika dropp. Det rekommenderas att lämna i denna behandling i flera timmar, eller ens över en natt. På morgonen ska du skölja så många gånger som nödvändigt att undanröja alla rester av olja eller majonnäs. Se till att använda din luskam för att ta bort nits och löss.

Kamma

Utför grundlig och ordentlig kamning. På grund av den snabba livscykel löss, är 100 procent nit bort det enda sättet att försäkra angrepp stannar. Dela in håret i små bitar. Långsamt kam varje bit med luskam, med noggrann uppmärksamhet på eventuella små grå prickar som anslutit sig till hårstrån. Dessa är nits och måste avlägsnas. Efter varje slag, doppa din kam i en kopp vatten och peka ut några gnetter eller buggar som kan ha fastnat på kammen. Om du ser några små, bruna prickar som flyter i din kopp är du bort framgångsrikt gnetter. Medan kamning, titta noga bakom öronen och över nacken, dessa är heta platser för gnetter. Kamning bör fortsätta två gånger om dagen i två veckor efter ett angrepp i syfte att garantera att alla nits har tagits bort och att inga nya har legat. När din kopp klart är efter en kamning är din huvudlöss borta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad som orsakar maskar hos människa?

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och minnesförlust
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • Vilka typer av ben finns i kroppen?
 • ömmande leder i klimakteriet
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
 • normal baby vikt vid födseln
 • sätt att få din arbetskraft
 • Fakta om Cheerios
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com