medicin för att hjälpa dig bli gravid

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-10
Befruktningen är en komplicerad process som kräver en nästan perfekt balans i det reproduktiva systemet. Enkelt uttryckt, måste en kvinna ut ett moget ägg vid rätt tidpunkt. Ägget måste göra sin väg ner i äggledarna, blivit befruktade och implantat i livmodern. Varje steg kräver noga balanserad hormoner för att lyckas. När hormoner är inte på rätt nivåer, kan medicinska ingrepp krävas, och fertilitet läkemedel är vanligtvis medverkar i dessa åtgärder, antingen ensamma eller som del av en annan behandling som t. ex. insemination eller provrörsbefruktning.

Du behöver:
vätska grapefrukt utsäde utdraget
. vatten.
Cup.
sked.

Clomiphene

Ofta säljs under varumärket Clomid är klomifen används för att inducera ovulation. Det binder till östrogenreceptorn och kan dubbla eller tredubbla mängden östrogen tillgänglig som cykeln. Clomid fungerar bra i de fall där brist på ägglossning är det enda problemet. Det kan ta flera cykler för att producera effekter, men därefter bör det inte användas för mer än sex månader i följd. Clomid tas vanligen på dagar fem till 10 av cykeln. Biverkningar inkluderar ömma bröst, bäckensmärta, värmevallningar, dimsyn, illamående och kräkningar, yrsel och huvudvärk.

Urofollitropin

Säljs som Fertinex eller Bravelle är urofollitropin en injicerbara receptbelagt läkemedel tillverkat av höggradigt renat follikelstimulerande hormon (FSH). Det är en subkutan injektion, vilket betyder att det är injicera strax under huden med ett litet nål. Urofollitropin stimulerar hårsäckarna av äggstockarna att släppa ägg som sedan kan befruktas antingen in vitro eller via insemination eller samlag. Det kan orsaka magkramper, huvudvärk, akne, viktökning, cystor på äggstockarna, illamående, uterin spasmer och känslomässiga störningar.

HCG

Humant koriongonadotropin (hCG) är ett naturligt förekommande hormon som mognar i hårsäckarna och gör ägglossning hända. Vissa kvinnor har låga nivåer av det och kräva injektioner av hCG för att kompensera för underskottet. Det kan användas i samband med Clomiphene. Biverkningar kan innefatta smärta vid injektionsstället, huvudvärk, trötthet och irritation.

Progesteron

Progesteron är ett annat naturligt förekommande hormon. Dess roll är att förbereda livmodern för implantation av befruktade ägg. Kompletterande progesteron kan vara i form av en gel, kräm, tablett-eller vaginal stolpiller. I fertilitetsbehandlingar är det i allmänhet ges i 6 till 12 dagar av cykeln. Några möjliga biverkningar är ångest, huvudvärk, bröstsmärta, depression, yrsel, muskelvärk, illamående, hosta, förstoppning eller diarré och irritabilitet.

Letrozol

Letrozol används främst för att behandla bröstcancer eller tumörer hos kvinnor efter klimakteriet, men det kan också användas för att inducera ovulation. Letrozol kan gynna kvinnor som lider av otillräcklig uterin slemhinnor samtidigt Clomiphene. Detta läkemedel kan ge huvudvärk, håravfall, andningssvårigheter, ryggvärk, värmevallningar, högt blodtryck, sömnlöshet, svullnad, depression och benskörhet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:förhållandet mellan depression och alkohol

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • enkla sätt att få muskler
 • fysiska symptom på ägglossning
 • fakta om ADHD hos barn
 • graviditet & bröstcancer
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ryggmärgsskada?
 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • Varför använder folk preventivmedel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com