spädbarn hjärtproblem symtom

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-29
Ibland, även i den friskaste av graviditeter, kan ett spädbarn utveckla hjärta frågor. Vissa symtom är så milda att de inte upptäcks förrän barnet är äldre. Däremot kan en förälder eller vårdare leta efter vissa tecken som pekar på problem i utvecklingen av hjärtat

Du behöver:
Over-the-counter svampdödande läkemedel, t. ex. Monistat grädde

svårt att äta

svårt att äta är ett symptom som är lätt för en förälder att känna igen i en nyfödd. En nyfödd bör vara hungrig om varje timme och hälften under de första sex veckorna i livet, att flytta till varje två till tre timmar för det första året. En bebis som är överdrivet kämpar för att äta, eller som uppvisar ett bristande intresse för att äta, ha sitt hjärta undersökt omedelbart av sina barnläkare

Överdrivet Sleeping

Nyfödda sover mycket. Upp till 16 timmar om dagen spenderar tupplurar. Tupplurar är oftast 90 minuter lång, med barnet vaknar till foder och få sin blöja bytt. Om ett barn sover 18 eller fler timmar per dag, dock kan detta vara ett tecken på ett hjärta utvecklingsfråga. Barnet kan arbetande intensivt på grund av antingen för mycket blod pumpas genom kroppen, vilket leder till stress, eller för lite blod, vilket leder till syrebrist.

Rapid Heart andning

En nyfödd hjärtfrekvens är normalt mellan 120 och 150 slag per minut. Detta kombineras med en andning eller andning av mellan 35 till 60 andetag per minut. Om ditt nyfödda barn verkar vara svårt att andas, flämtande eller flämtande, tillsammans med en snabb eller långsammare hjärtrytm, ring din barnläkare omedelbart. Hon kommer att fråga dig vissa frågor för att avgöra vad som är normalt, jämfört med vad som kräver omedelbar uppmärksamhet.

Färg

Onormal färg är ett annat symptom på hjärt frågor och en som lätt kan upptäckas. Om ditt barn lider av ett försvagat hjärta, särskilt sådan som orsakar för lite blod ska pumpas vidare till lungorna, kommer barnet har en blåaktig ton. Spädbarn är naturligtvis rosa, så en alltför blek eller blå nyans en indikator på att din nyfödda hjärta får kämpa och behöver läkarvård.

Viktminskning

Ett annat symptom du kan se är om ditt barn inte går upp i vikt eller värre, att förlora vikt. Ett spädbarn förlorar naturligtvis 5-10% av sin födelsevikt under den första veckan och det är åter inom de första tre veckorna i livet. Men om ditt nyfödda barn fortsätter att förlora, eller inte vinna, vikt, betyder det att något är galet och det kan vara ett symptom på ett hjärta fråga.

Instinct

Om ditt barn verkar inte vara "rätt" börjar tidskrift vad du märker. Notera dag, tid och symptom. Spår frågor och titta på symtom som är slut i normen för ditt barn, t. ex. en plötslig förändring i vilopuls eller andning och en plötslig förändring i sömn-och matvanor mönster. De flesta barn är friska, men om det är något fel, fånga den tidigt är den bästa förebyggande av ett allvarligt hälsoproblem.

Brådskande Symtom

Om du ser en kombination av följande symtom, ring 911 och prata genom symtom som ditt barn kan vara att få en hjärtattack. Även sällsynta, är det viktigt att ta itu med omedelbart, särskilt om ditt barn hade ett blåsljud vid födseln:

Barnet är helt otröstlig,
hud ser grå, askgrå eller fläckig;
Huden är blå runt munnen och läpparna,
svettas,
Försvagad röst,
Barnet ser rädd,
andningssvårigheter;
hjärtljud antingen snabb eller långsam,
Barnet är sval och när du trycker på tummen i sin bröstbenet, inte färgen inte tillbaka mer än 3 sekunder.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad gör du om du förlorar ett p-piller

Relaterade artiklar


 • botemedel mot melasma
 • vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?
 • gaser i magen botemedel
 • blodtryck förklaras
 • beteendeförändringar med Medelhavsdieten
 • fakta om ADHD hos barn
 • hem rättsmedel för att behandla huvudlöss
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • hur man vänja sig bära kontakterna
 • Vad kan jag göra när jag har tråkigt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com