te och viktminskning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-03
Kan gå ner i vikt vara så enkelt som att lägga ritualen av tedrickande till din dagliga rutin? Ja, te varit en del av den traditionella kosten för många kulturer i århundraden, och modern forskning har funnit att te har egenskaper som positivt effekt på kroppens förmåga att bränna fett och minska i vikt. Te är billig, läcker och ger också en mängd andra hälsofördelar som gör den till en av de bästa komponenterna i en övergripande strategi för att gå ner i vikt och behålla den

Effects

I en studie som gjorts i Hamburg, Tyskland, och publicerades i maj 2009 års upplaga av tidningen "nutrition och metabolism," Forskarna testade en te-extrakt på både fettförbränning och hämning av fett som finns på människor. Forskarna fann att te effektivt extrakt stimuleras lipolytisk funktion (nedbrytningen av fett lagras i cellerna) och hämmade adipogenesis (utveckling av fettceller). Den särskilda te studerades var vitt te, unga, känsliga blad te planta, Camellia sinensis.

Betydelse

Trots att studien specifikt används ett extrakt av vitt te, valde forskarna denna form för sin koncentration av polyfenoler . Eftersom alla former av te från detta te planta, Camellia sinensis, innehåller dessa polyfenoler i olika nivåer av koncentration, är det rimligt att anta att alla dessa teer, inklusive grönt te och svart te, har liknande effekter på viktminskning.

Funktion

I en annan studie genomfördes vid University of Georgia i 2004, grönt te polyfenoler, Epigallocatechingallat (EGCG), testades på möss. Forskarna fann att grönt te förening hindrat spridningen av fettceller och ökad fettförbränning hos möss. Författarna till studien kom fram till att grönt te "kan vara ett viktigt komplement i behandlingen av fetma. "

Potentiella

Eftersom te är lätt tillgänglig i flesta livsmedelsbutiker samt restauranger, kan te lätt som förbrukas under dagen. Gå ner i vikt har aldrig varit enklare eller mer delikat. Tepåsar är också lätt att packa på resor, och allt som behövs för att göra en hjärtevärmande är fettförbrännande dryck tillgång till varmvatten. Kort sagt, lägga te till din dagliga kost är lätt och kan vara en viktig faktor i någon plan för att bli av med oönskade pounds.

Varning

Alla former av te från Camellia sinensis anläggning, inklusive grönt te, vitt te, svart te och oolong innehåller olika halter av koffein. Koffein är en naturlig stimulant, och många människor har svårt att sova efter att ha förtärt koffein. Var försiktig när du konsumerar te på eftermiddagar och kvällar om du är känslig för effekterna av koffein. Kan dock te på morgonen ger dig en bra start energi hoppa på din dag och någonsin kan användas för att avvänja dig av kaffe eller andra drycker energi.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:av en menstruationscykel

Relaterade artiklar


 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • perimenopausal problem
 • klimakteriet och minnesförlust
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • blodtryck förklaras
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com