uppkomsten av diabetes hos barn

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-06
Misstänka att ditt barn kan ha typ 1 diabetes, tidigare kallade en Juvenile Diabetes, kan vara skrämmande. Tillåter dock vara medveten om symptomen föräldrar att hinna typ 1-diabetes innan det blir livshotande. När snabbt insättande symtom är närvarande, är det nödvändigt att ta barnet till akuten eller barnläkare OMEDELBART innan diabetes ketoacidos (DKA) inträffar. DKA är ett livshotande tillstånd som uppstår när det inte finns tillräckligt glukos (socker) för att använda som bränsle. Det är därför det är viktigt för varje förälder att känna igen tecken och symptom på en sjukdom som drabbar en på 400 barn i USA

Du behöver:.
Vätska grapefrukt utsäde utdraget
vatten.
Cup.
sked.

ökad törst och täta urinträngningar

extrem törst beror på förlust av vätska från barnets vävnader. Detta inträffar när överskott av glukos bygger upp i ett barns blodomloppet och vätska från hans vävnader är slut. Detta lämnar barnet extremt törstig. Som ett resultat har han vad som verkar vara en okontrollerbar törst och dricker nästan nonstop --- och i sin tur kissa --- mycket mer än vanligt.

Extrem hunger

Ett barns muskler och organ behöver glukos för att fungera. Insulin är det viktigaste verktyget används för att leverera glukos. Utan glukos, organ och muskler utlösa extrem hunger och oförmågan att känna full. Utan insulin för att leverera glukos, når mat aldrig energi-vitamin vävnader.

Viktminskning

Även om ett barn kan äta nästan nonstop, kan han eller hon snabbt ner i vikt. Utan levererar energi glukos i muskler och vävnader, ett barns fettdepåer börjar försvinna. Detta leder till en dramatisk och märkbar viktminskning.

Trötthet och irritation

En av biverkningarna av att alltid vara törstig och hungrig är trötthet och irritation. Eftersom en odiagnostiserad barnets kropp kämpar för att hitta den energi som behövs för att bibehålla muskler och vävnad integritet, kommer hon ofta mörka ringar under ögonen och ständigt kämpa för att hålla sig vaken.

Dimsyn

När blodsockret är extremt hög (ofta över 250mg/dl), barn ofta klagar över dimsyn. Detta inträffar när vätska dras ur ett barns ögon, en del av vävnaden kroppssammansättningen. Utan denna nödvändiga vätska, vision blir ofta suddig

andra symptom

Andra symptom på diagnosticerad typ 1-diabetes omfatta.
u2022 Snabb andning
u2022 Torr, kliande hud
u2022 Huvudvärk
u2022 stickningar eller brännande smärta i fötter, ben, händer eller andra delar av kroppen
u2022 Högt blodtryck
u2022 Illamående och kräkningar

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fakta om ADHD hos barn

Relaterade artiklar


 • mäns sexuella sjukvård
 • CYMBALTA & graviditet biverkningar
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • Varför använder folk preventivmedel?
 • blodtryck förklaras
 • Fakta om Cheerios
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • vad man ska göra om vägglöss?
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com