urinblåsan problem under graviditeten

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-20
Graviditeten kan vara en glädjefylld tid. Men det orsakar förändringar i kroppen, varav en kan påverka blåsan. Graviditeten kan ha en person som gör flera resor till badrummet eller inte ens göra det där alls. Innan panik, ta reda på potentiella problem med urinblåsan under graviditeten, liksom metoder för att hitta lindring eller behandling och saker att undvika

urinvägsinfektioner

urinvägsinfektioner (UVI) kan ibland förekomma under graviditet, och det är bäst att fånga infektionen tidigt. När resultatet av intiial testet är normalt kan läkaren eller inte får skärmen igen. För ett positivt resultat, kommer läkaren att fortsätta screening med tre månaders mellanrum och kan behandla UTI med milt antibiotikum, som ampicillin. En urinvägsinfektion uppstår när bakterier färdas upp i urinröret. Symtom på en UVI är ökad frekvens av urinering, brännande känsla, smärta, och grumlig urin eller urin med dålig lukt.

Överaktiv blåsa

Ett av de problem med urinblåsan under graviditeten är att ha ett överaktiv blåsa. En överaktiv blåsa innebär att det finns en ökad behov av att urinera. Detta sker som fostret växer i livmodern, sätta tryck på blåsan och minska mängden vätska i urinblåsan kan hålla på en gång.

En gravid kvinna kan också få törstigare eftersom mer blod cirkulerar i hela kroppen för att hjälpa moderkakan växa. Att vara törstig leder till förbrukar mer vätska, vilket naturligtvis sedan leder till mer urinproduktion. Symptom på överaktiv blåsa kan öka under graviditetens lopp. Det är även möjligt att behöva kissa två gånger i timmen i tredje trimestern.

Ansträngningsinkontinens

Ansträngningsinkontinens är en annan blåsa problem som kan inträffa under graviditet. Det inträffar när en liten bit av urin läcker ut, vanligtvis efter en nysning, hosta, eller under ett skratt eller motion. Enligt Parents. com, hälften av alla kvinnor som går igenom graviditeten erfarenhet ansträngningsinkontinens, vilket kan inträffa när som helst under graviditeten.

Det är möjligt, även om sällsynta, att utveckla ansträngningsinkontinens som uppstår när en stor mängd urin läcker ut. De muskler stretch under graviditeten, vilket gör det svårare för blåsan muskler att hålla i vätskan.

Kegel övningarna kan erbjuda befrielse från ansträngningsinkontinens. Kegels görs av upphandlande bäckenbottenmuskulaturen (de som används för att hålla i urinen). Detta stärker musklerna och kan förhindra eller minska läckage. Flex musklerna från 30 till 60 gånger dagligen, 15 till 30 sekunder vardera. För att förhindra en UTI, utföra Kegels på en tom blåsa, annars kan bakterier få skjuts upp i urinröret.

Den goda nyheten är att efter förlossningen, borde problem försvinna allt från 6 veckor till 6 månader senare, men oftast förr snarare än senare.

Saker att undvika

För att förhindra irriterande en överaktiv blåsa, det finns vissa livsmedel och drycker som en gravid kvinna kan dra nytta av att undvika. Kaffe, te och choklad innehåller ibland koffein, vilket ökar urinmängder. Sura frukter och juicer, till exempel tranbär, apelsin och citron, utöver såser som innehåller tomat, kommer också att orsaka mer urin produktionen på grund av att de arbete som liknar ett diuretikum.

Andra Saker att undvika

För att minska risken för att utveckla en urinvägsinfektion under graviditeten, kissa efter samlag för att hjälpa till skölja bort eventuella bakterier innan det kan gå upp i urinröret. Undvik douching, som också kan driva upp bakterier i urinröret och kan störa den naturliga balansen där nere. Även gå på toaletten efter behov, oavsett hur många gånger det kan vara. Håller den i kan öka risken UVI.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tidiga barndomen utvecklingsstadier

Relaterade artiklar


 • AA information
 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • normal baby vikt vid födseln
 • enkla sätt att få muskler
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • naturliga sätt att öka HGH produktion i kroppen
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
 • sätt att få din arbetskraft
 • finnar efter klimakteriet
 • graviditet & bröstcancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com