urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-07
Urinvägsinfektioner (även kallat urinvägsinfektioner eller UVI) är så vanliga att flesta av oss kommer att uppleva en minst en gång under vår livstid. Dessa infektioner orsakas av bakterier som normalt finns på huden eller i din tarmkanal. När dessa bakterier hamnar i urinsystemet, vanligtvis via urinröret, är resultatet en infektion. Din vårdgivare kommer antagligen förskriva antibiotika för att behandla din infektion, men det finns också några huskurer. En av de mest populära sätten att behandla en urinvägsinfektion med tranbär.

antibiotika?

Det enda sättet att bota en urinvägsinfektion är genom antibiotika, som Bactrim. Med antibiotika kan du bli av med en infektion i allt från några dagar till två veckor. Men om du är benägen att täta urinvägsinfektioner, kanske du vill undvika antibiotika, för när antibiotika dödar bakterier som orsakar din UVI, kan de också döda de bakterier som finns i slidan, vilket leder till en bakteriell obalans och jäst infektioner . Även de mer antibiotika vi tar för enkla infektioner, desto mer antibiotikaresistenta bakteriestammar utvecklas. På grund av detta, många UVI drabbade väljer att behandla sina infektioner hemma med tranbär. Beroende på din hälsa vårdplan, får antibiotika också vara dyrt.

Fördelar

Tranbär har flera egenskaper som gör dem bra för att bekämpa urinvägsinfektioner. Först tranbär innehåller antioxidanter epicatechin, som förhindrar UTI-bakterier från att fästa vid slemhinnan i urinvägarna. När bakterierna inte kan fästa i fodret, är det mer sannolikt att spolas ut ur kroppen med urinen. Tranbär är också en utmärkt källa till vitamin C. C-vitamin kan göra din kropp lite surare, där bakterien har svårt att överleva.

Tranbärsjuice

Ett av de enklaste sätten att behandla en urinvägsinfektion är med tranbärsjuice. Du kommer att ha både fördelarna med tranbär och dricka vätskor kroppen behöver för att spola sig själv. Du kan behandla din urinvägsinfektion genom att dricka flera glas tranbärsjuice om dagen tills din infektion symptomen avtar. Se till att använda ren tranbärsjuice, i motsats till lingon cocktail. Juice cocktails har ofta mycket lite tranbär i dem och massor av socker. Inte bara kommer du inte ha fördelarna med tranbär, men för mycket socker kan förvärra en urinvägsinfektion. Om ren tranbärsjuice är för bitter för dig, kan du späda den med vatten att göra det gå ner lättare.

Cranberry Tillägg

För dem som inte vill gå den tranbärsjuice rutten finns tranbär kosttillskott som finns . Liksom tranbärsjuice, kosttillskott tranbär ofta innehålla andra ingredienser än tranbär. För bästa resultat, leta efter kosttillskott som innehåller antingen oftast eller endast tranbär. Hur mycket och hur ofta du tar kosttillskott beror på varumärke. Följ alltid tillverkarens anvisningar. Om du väljer att använda tranbär tillskott för att behandla din urinvägsinfektion bör du också ta i massor av vätska, speciellt vatten.

Varningar

Som nämnts ovan, antibiotika är det enda som kan bota en urinvägsinfektion infektion. Cranberry terapi kommer endast att fungera som en bakterie avskräckande medan kroppens immunförsvar bekämpar infektionen. Därför, om du har använt tranbär för att behandla din urinvägsinfektion och du fortfarande har symtom efter en vecka, bör du se din vårdgivare. Din urinvägsinfektion kan vara allvarligare än du trodde eller det kan inte vara en UVI alls. Din vårdgivare kan ge dig råd ytterligare.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:yoga lärdomar för barn

Relaterade artiklar


 • hur man håller barnen friska under H1N1 influensapandemi
 • tecken och symtom på mono i barn
 • ömmande leder i klimakteriet
 • graviditet & bröstcancer
 • normal baby vikt vid födseln
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • hur man kan minska kolesterol
 • vad man ska göra för en näsblödning?
 • pediatriska ögonproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com