vad är orsakerna till ständiga hicka?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-19
Den största boven i dramat för hicka är membranet, en muskel i botten av bröstkorgen till för att hjälpa driva ut luften i lungorna. När membranet väljer att göra sin egen grej, dyker en hicka ur din mun som din bröst häver sig som svar. Ibland hicka pågå i sekunder, men sekunder kan förvandlas till minuter, dagar, månader och år. Charles Osborne innehar rekordet för den längsta hicka bout: 68 år och 480 miljoner spasmer 1922 till 1990

Hur Hicka inträffa

Membranet fungerar hela dagen, driver luft upp och ner, in och ut ur lungorna. Men när det blir irriterad, till membran ryck ner, vilket gör att du suga luft tillbaka in i dina lungor i snabb takt. Den hicka Bullret kommer från luften röra din struphuvudet.

Äta för fort eller för mycket

Om du äter för snabbt, kan ditt andningsmönster att kastas bort. Detta förvirrar hårt arbetande membran, irriterande det och orsakar det att köra ur balans.

Nervous känslor

med nervösa känslor kan en orsak till hicka, som vanligt hjärnfunktioner som styr membranet kan slungas ut av ångest. Detta gör att membranet att "glömma" huvuduppgiften (trycka luft upp och ner) och orsaka slumpmässiga spasmer som gör hicka.

Vara rädd

Om någon hoppar ut och skrämmer dig, kan detta vara anledning till hicka-och en orsak för att stoppa hicka också. Andas in snabbt och okontrollerat när skrämde kastar stänga av flödet av luft i lungorna, vilket gör att membranet igen för att vara förvirrad och spasm. Att vara rädd igen kan kasta mellangärdet på kurs igen.

Skadade nerver

Att vara oförmögen att stoppa hiccuping under en längre period kan visa sig vara en fingervisning om att något mer allvarligt är fel. De nerver som styr membranet kan skadas, vilket gör det omöjligt för membranet för att stoppa dess spasmer. Om hicka sitter i längre än ett par minuter, tala med och träffa en läkare.

Nerve Irritation

Ibland en irritation påverkar de nerver som tjänar membranet. Detta kan vara ett hinder i örat som berör dessa nerver nära trumhinnan

Sjukdom

Sjukdom -. Såsom ont i halsen, tumör, cysta, struma eller ens laryngit-kan påverka de nerver som tjänar membran, kasta bort det och vållar hicka. Var noga med att tala med en läkare om diagnostiserats med en sjukdom som är följt av långvarig hicka.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hösnuva hos barn

Relaterade artiklar


 • perimenopausal problem
 • graviditet & bröstcancer
 • av en menstruationscykel
 • te och viktminskning
 • typer av mini piller
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • CYMBALTA & graviditet biverkningar
 • vad som orsakar maskar hos människa?
 • hur man minska risken för RSV
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com